Subsidieregeling asbest Amsterdam

Is er in Amsterdam een subsidieregeling voor het verwijderen van asbest?
Met de artikelen op Asbest-Subsidies.nl willen wij je alle informatie over de mogelijkheden, de subsidies, de gevaren en de kosten geven. Daarnaast kunnen wij jou in contact brengen met asbestspecialisten uit Amsterdam zodat jij het lokale aanbod kunt vergelijken. Door de tarieven en de service te vergelijken kun je een betere keuze maken.

> Vergelijk nu asbestspecialisten

Op het moment zijn er geen speciale ‘asbest subsidies‘ in Amsterdam maar worden de kosten voor verwijdering op diverse manieren gestimuleerd. Zo is er de Asbest Eraf, Zonnepanelen Erop regeling van verschillende provincies en loopt deze regeling door tot eind 2016. Wat er in 2017 gaat gebeuren met deze subsidieregeling is niet bekend. Agrariërs, voormalige agrariërs en eigenaren van een voormalig agrarisch bouwblok kunnen hier gebruik van maken. Daarnaast zijn er regelingen voor bedrijven zoals de MIA en VAMIL. Bekijk pagina lokale subsidies, provinciale subsidies en landelijke subsidies.

Asbest verwijderen Amsterdam
Asbest kan leiden tot zeer ernstige ziektes, die soms zelfs een dodelijke uitkomst kunnen hebben. De overheid wil dat er in 2024 geen asbestdaken meer zijn.

Vanaf 2024 zullen deze daken daarom ook verboden zijn. Om dit doel te bereiken zal er eerst een hele hoop asbest in Amsterdam verwijderd moeten worden. Dit klinkt natuurlijk logisch, maar het verwijderen van asbest is heel gevaarlijk.

Asbest herkennen
Asbest kan in Amsterdam in twee verschillende vormen voorkomen. Ten eerste is er de hechtgebonden asbest. In dit geval zit het stevig vast in het materiaal, zoals bijvoorbeeld bij cement. Deze vorm is nauwelijks gevaarlijk, omdat de asbest niet vrij kan komen. Het krijgt daarom niet de mogelijkheid om zich in de buitenlucht te mengen, om vervolgens ingeademd te worden. Let er wel op dat asbest alleen via een lab-onderzoek te herkennen is. Je kunt er alleen van uit gaan dat sommige producten zoals leidingen en vloerbekleding mogelijk asbest bevatten. Maar 100% zeker ben je na een monsteronderzoek.

Asbestsaneringsbedrijf in Amsterdam
Er zijn volgens branchevereniging Ascert zo een 300 gecertificeerde asbestbedrijven in Nederland. Dit betekent dat alleen deze bedrijven volgens de wet bevoegd zijn om met asbest te werken. Een bedrijf kan bijvoorbeeld een SC-530 of SC-540 certificaat krijgen. En kan daarmee in Amsterdam een asbestinventarisatie uitvoeren of saneren.

Wij kunnen je in contact brengen met erkende specialisten. Neem rustig de tijd om een geschikt bedrijf te vinden. Maak vrijblijvend gebruik van onze offerte service.

Kosten asbest verwijderen Amsterdam
Voor verschillende ruimtes hebben wij de kosten voor verwijdering van asbest voor je ingeschat. Deze kosten zijn exclusief BTW, maar de containment is wel in de prijzen meegenomen. Er zijn verschillende methodes voor sanering in Amsterdam . De gebruikelijke prijzen zijn als volgt:

  • 1 ruimte tot 35 m2: €750 – €950
  • 2 ruimten tot 40 m2: €850 – €1050
  • 2 ruimten tot 70 m2: €1450 – €1950
  • 3 ruimten tot 50 m2: €1000 – €1400

Wil je asbesthoudende platen in jouw pand laten verwijderen? Dan moet je rekening houden met de totale oppervlakte van deze platen. De geschatte kosten zijn ongeveer:

  • 1 – 10 m2: €500 – €600
  • 11 – 20 m2: €600 – €700
  • 21 – 30 m2: €700 – €750
  • 31 – 50 m2: €750 – €800

Het is echter raadzaam om de exacte kosten bij verschillende specialisten in Amsterdam op te vragen. Dit kun je doen met onze offerte service en is het mogelijk om de prijzen van diverse bedrijven te vergelijken. Daarna kun je kiezen voor een geschikt asbestbedrijf.

> Exacte kosten voor sanering?

Asbest saneren en sloopwerkzaamheden in Amsterdam
Als je een gebouw gaat slopen of verbouwen die gebouwd is voor 1993 dan is de kans groot dat er asbest aanwezig is. Je zou extra moeten opletten omdat het gevaarlijk is. Asbest kun je vinden in bijvoorbeeld de vloeren, plafond, muren, leidingen ed.. Bij sloopwerkzaamheden is er volgens de Nederlandse wet een sloopmelding en/of sloopvergunning nodig. Deze kun je bij de gemeente aanvragen. Ook moet de melding bij de gemeente waar de sloopwerkzaamheden uitgevoerd gaat worden gebeuren.

Wetgeving, gevaren en risico’s
Er is in Nederland een strenge wetgeving en regelgeving als het aankomt op het beheren van asbest (asbestbeheerplan) en de verwijdering (asbestinventarisatie en asbest verwijdering). Asbest kun je eigenlijk zien als hele kleine vezeltjes. De vorm van deze vezeltjes kan verschillen, maar het is algemeen bekend dat deze na een periode van langdurige blootstelling levensgevaarlijk kunnen zijn voor mensen. Het kan na langdurig inademen leiden tot dodelijke ziektes, zoals verschillende vormen van (long)kanker. Ook hebben mensen die lange tijd te maken hebben gehad met asbest kans op stoflongen, (asbestose). Daarom kun je begrijpen dat de Nederlandse, Belgische en Europese wetgeving erg streng is en mag asbest niet zomaar verwijderd worden.

Vergelijk lokale asbestspecialisten in Amsterdam
Kom gratis en vrijblijvend in contact met asbestbedrijven in je regio en vergelijk het lokale aanbod. Op deze manier is het mogelijk om te besparen op de kosten die je moet maken. En betaal je nooit te veel voor je opdracht.

Soorten asbest
Er zijn verschillende soorten asbest en hebben elk ook zo verschillende toepassingen. Chrysotiel is het meest voorkomende asbest soort en wordt ook wel witte asbest genoemd. Bruine asbest (amosiet), blauwe asbest (crocidoliet), grijsachtige asbest (tremoliet) en de grijze variant (anthophylliet) zijn andere soorten.

Vergelijk asbest specialisten in jouw regio
Gebruik onze offerte service om in contact te komen met erkende asbestspecialisten uit jouw regio. Door het aanbod te vergelijken kun je bekijken wie jou het beste kan helpen. En kun je kiezen voor de beste deal.

> Asbestspecialisten vergelijken