Asbest subsidies Middelburg


Met de informatie op Asbest-Subsidies.nl kom je meer te weten over de mogelijkheden, de kosten en de subsidies als je van plan bent om asbest te verwijderen in je woning, winkel of kantoorpand. En kunnen wij je tevens in contact brengen met asbestspecialisten uit Middelburg e.o. zodat je het aanbod kunt vergelijken. Door de prijzen voor sanering te vergelijken kun je een betere keuze maken.

> Vergelijk asbestspecialisten

In 2018 zijn er helaas geen (landelijke) asbest subsidies in Middelburg waar je gebruik van kunt maken om de kosten voor asbestsanering te verlagen. Lees verder op pagina lokale subsidies, provinciale subsidies en landelijke subsidies.

Asbest verwijderen Middelburg
Asbest kan leiden tot zeer ernstige ziektes, die soms zelfs een dodelijke uitkomst kunnen hebben. De overheid wilt daarom dat er in 2024 geen asbestdaken meer in Nederland zijn.

Vanaf dat jaar zullen deze daken daarom ook verboden zijn. Om dit doel te bereiken zal er eerst veel asbest verwijderd moeten worden. Dit klinkt logisch, maar het verwijderen van asbest is heel gevaarlijk.

Asbest herkennen
Asbest kan in Middelburg in twee verschillende vormen voorkomen. Ten eerste is er de hechtgebonden asbest. In dit geval zit het stevig vast in het materiaal, zoals bijvoorbeeld bij cement het geval is. Deze vorm is echter nauwelijks gevaarlijk, omdat de asbest niet vrij kan komen. Het krijgt daarom niet de mogelijkheid om zich in de buitenlucht te mengen, om vervolgens ingeademd te worden. Let er wel op dat asbest alleen via een lab-onderzoek te herkennen is. Je kunt er alleen vanuit gaan dat sommige producten zoals leidingen en vloerbekleding mogelijk asbest bevatten, maar 100% zeker ben je na een monsteronderzoek.

Asbestsaneringsbedrijf in Middelburg
Er zijn volgens branchevereniging Ascert zo een 300 gecertificeerde asbestbedrijven in Nederland. Dit betekent dat alleen deze bedrijven volgens de wet bevoegd zijn om met asbest te werken. Een bedrijf kan bijvoorbeeld een SC-530 of SC-540 certificaat krijgen. En kan daarmee in Middelburg een asbestinventarisatie uitvoeren of saneren.

Wij kunnen je in contact brengen met asbestspecialisten. Neem rustig de tijd om een geschikt bedrijf te vinden. Maak vrijblijvend gebruik van onze offerte service.

Kosten asbest verwijderen Middelburg
Voor verschillende ruimtes hebben wij de kosten voor verwijdering van asbest voor je opgevraagd bij de bij ons aangesloten asbestbedrijven. Deze kosten zijn exclusief BTW, maar de containment is wel in de prijzen meegenomen. Er zijn verschillende methodes voor sanering. De gebruikelijke prijzen zijn als volgt:

  • 1 ruimte tot 35 m2: €750 – €950
  • 2 ruimten tot 40 m2: €850 – €1050
  • 2 ruimten tot 70 m2: €1450 – €1950
  • 3 ruimten tot 50 m2: €1000 – €1400

Wil je asbesthoudende platen in jouw pand laten verwijderen? Dan moet je rekening houden met de totale oppervlakte van deze platen. De geschatte kosten zijn ongeveer:

  • 1 – 10 m2: €500 – €600
  • 11 – 20 m2: €600 – €700
  • 21 – 30 m2: €700 – €750
  • 31 – 50 m2: €750 – €800

Het is echter raadzaam om de exacte kosten bij verschillende specialisten in Middelburg op te vragen. Dit kun je doen met onze offerte service en is het mogelijk om de prijzen van diverse bedrijven te vergelijken. Daarna kun je kiezen voor een geschikt asbestbedrijf.

> Exacte kosten voor sanering?

Wetgeving, gevaren en risico’s
Er is in Nederland een strenge wet- en regelgeving als het aankomt op het beheren van asbest (asbestbeheerplan) en de verwijdering (asbestinventarisatie en asbestsanering). Asbest kun je eigenlijk zien als hele kleine vezeltjes. De vorm van deze vezeltjes kan verschillen, maar het is algemeen bekend dat deze na een periode van langdurige blootstelling levensgevaarlijk kunnen zijn voor mensen.

Het kan na langdurig inademen leiden tot dodelijke ziektes, zoals verschillende vormen van (long)kanker. Ook hebben mensen die lange tijd te maken hebben ziektes kans op stoflongen (asbestose). Daarom kun je begrijpen dat de Nederlandse maar ook de Europese wetgeving erg streng is en mag asbest niet zomaar verwijderd worden (als er meer dan 35 m2 asbestafval is).

Vergelijk lokale asbestspecialisten in Middelburg
Kom gratis en vrijblijvend in contact met asbestbedrijven in je regio en vergelijk het lokale aanbod. Op deze manier is het mogelijk om te besparen op de kosten die je moet maken. En betaal je nooit te veel voor je opdracht.