Asbest subsidie 2017

De bestaande subsidie voor het saneren van asbest heet ‘Asbest Eraf, Zonnepanelen Erop’. Deze subsidie is in tien van de twaalf Nederlandse provincies actief tot medio 2016. De subsidie is in 2014 begonnen en liep door tot oktober 2015. Als gevolg van de subsidie zijn er vele gebouwen asbestvrij gemaakt. Toch zijn er nog steeds veel gebouwen waar asbest aanwezig is die in direct contact staat met de buitenlucht.

Het merendeel van de provincies in Nederland wil doorgaan met de bestaande subsidie ‘Asbest Eraf, Zonnepanelen Erop’. Deze provincies willen de subsidie nog minstens een jaar voortzetten. De provincies Groningen en Drenthe hebben al duidelijk gemaakt dat ze de subsidie willen verlengen tot september 2016. In 2017 is de regeling alleen nog maar in Friesland geldig.

Asbest daken saneren

Voor het saneren van asbest van daken was er in 2016 een verlengde subsidie. De voorwaarden die hierbij komen kijken waren hetzelfde als in 2015. Deze voorwaarden bevatten onder andere een minimum dakoppervlak, een minimale capaciteit van de te plaatsen zonnepanelen, en een maximum subsidiebedrag.

Hoe de regeling er volgend jaar uit zal zien is te lezen op de website van provincie Friesland, gezien dit nog de enige provincie is die deze subsidie aanbied. Ga naar www.fryslan.frl

Asbest verwijderen? Wat kost dat?

Asbest saneren is erg duur. Daarom is het verstandig om de tarieven van asbestspecialisten in jouw regio te vergelijken. Kies voor een geschikt asbestbedrijf om te besparen op de kosten. Deze dienst is gratis en vrijblijvend.

Bekijk ook deze subsidie asbest pagina’s: