Asbest is vroeger in heel veel gebouwen verwerkt. Dit komt omdat men toen nog niet wist dat de stof zo schadelijk kan zijn voor mensen. Wel was men op de hoogte van de vele nuttige eigenschappen die de stof heeft. Asbest kan in alle soorten gebouwen voorkomen. Deze gebouwen zijn gebouwd tussen 1960 en 1990.

Een voorbeeld van een asbesthoudend gebouw kan een uitvaartcentrum zijn. In 2012 werd tijdens een verbouwing in de kelder van het uitvaartcentrum Ölandhorst in Lelystad asbest aangetroffen. Hierdoor moest het gebouw gesloten worden. Er moest worden vastgesteld welke gevolgen het aanwezige asbest kon hebben voor de mensen die te maken hadden met het uitvaartcentrum. Het ging hierbij om zowel werknemers al cliënten. Door de ontdekking van het asbest moesten sommige nabestaanden voor de uitvaartdienst uitwijken naar andere uitvaartcentra.

De beheerder van het uitvaartcentrum was Yarden. Yarden heeft na de ontdekking direct een asbestinventarisatie laten doen in het hele gebouw. Vandaar dat het gebouw een paar dagen gesloten moest worden. Uit het onderzoek bleek dat het om een concentratie asbest ging, die minder was dan de wettelijke norm. Toch heeft Yarden ervoor gekozen om het hele gebouw asbestvrij te laten maken. Dit om er zeker van te zijn dat er geen mogelijkheid is dat er mensen aan asbest worden blootgesteld.

Asbest saneren? Vraag offertes op

Asbest saneren is erg duur. Daarom is het verstandig om eerst de tarieven van asbestspecialisten in jouw regio te vergelijken.

Gratis en vrijblijvend vergelijken