SC-530 asbestcertificaat

Asbest is een zeer gevaarlijke stof. Asbest bestaat namelijk uit vezels, die na ingeademd te worden ernstige ziektes kunnen veroorzaken. Voorbeelden van deze ziektes zijn verschillende vormen van kanker en asbestose. Asbest mag daarom in de meeste gevallen niet door particulieren verwijderd worden. Bij dit proces kunnen namelijk vezels vrijkomen. Het verwijderen van asbesthoudend materiaal moet daarom meestal worden gedaan door een gecertificeerd bedrijf.

Het certificaat dat men nodig heeft om legitiem asbest te mogen verwijderen, is het SC-530 certificaat. In de SC-530 staat een zorgvuldige beschrijving voor het verwijderen van asbest. Het gaat in dit geval om arbeids- en milieutechnisch correct verwijderen van het asbest. Ook staan er richtlijnen in het certificaat voor wat er gedaan moet worden als er asbest vrijgekomen is als gevolg van een incident. Het asbestverwijderingsbedrijf moet goed op de hoogte zijn van de eisen van de opdrachtgever en van het certificatieschema. Het bedrijf in kwestie moet op een schriftelijke manier aan kunnen tonen dat het van deze zaken op de hoogte is en dat het certificatieschema wordt nageleefd.

Een SC-530 certificaat is te behalen door het volgen, en succesvol afronden van een SC-530 cursus. Men wordt in dit geval opgeleid tot een DAV (Deskundig Asbestverwijderaar). Een asbestverwijderingsproces mag alleen door een DAV uitgevoerd worden. De werkzaamheden die de DAV verricht, zullen moeten worden gecontroleerd door een DTA (Deskundig Toezichthouder Asbest), of door een inspectie-instelling.

Kom meer te weten over de exacte kosten van asbestsanering. Vraag gratis offertes op.

Asbestsanering? Vraag offertes op

Vergelijk de tarieven van asbestspecialisten in jouw regio en kies voor een geschikt bedrijf om niet te veel te betalen voor jouw opdracht. Deze offerte service is gratis en vrijblijvend.

Bekijk ook de volgende artikelen over certificering:

Bespaar tot wel 20%!

Vergelijk asbestbedrijven in je regio