VAMIL

Dat asbest gevaarlijk is, is inmiddels al een tijdje algemeen bekend. Toch hoeft asbest niet per se gevaarlijk te zijn. Zolang de asbest vastzit in een materiaal is het eigenlijk niet gevaarlijk. Dit kan echter veranderen als asbestvezels vrijkomen en in de lucht belanden. In dit geval kan asbest enorm gevaarlijk zijn. Mensen die asbest inademen hebben een verhoogde kans op het krijgen van dodelijke ziektes, waardoor hun gezondheid een groot risico loopt. Dit is dan ook precies de reden waarom de overheid wil voorkomen dat asbestvezels worden ingeademd door mensen. Daarom moeten gespecialiseerde bedrijven het asbest verwijderen, als bekend is dat het een risico vormt. In sommige gevallen kun je een subsidie van de overheid krijgen voor het weg laten halen van asbest. Je kunt deze subsidie echter alleen als bedrijf krijgen. Als particulier is dit helaas niet meer mogelijk.

Een van de subsidies die jij als ondernemer kunt krijgen, heet VAMIL. Dit is een afkorting voor Willekeurige Afschrijvingen Milieu-Investeringen. Het ministerie van Infrastructuur en Milieu wil aan de hand van deze regeling het doen van milieubewuste investeringen door bedrijven stimuleren. Indien je gebruik gaat maken van de VAMIL, heb je de mogelijkheid om zelf te bepalen wanneer het grootste deel van de investeringskosten betaalt. Het gaat in dit geval om 75% van het totale investeringsbedrag. Bijvoorbeeld: je laat een loods asbestvrij maken voor 1000 euro. Als je in dit geval gebruik wilt maken van de VAMIL, kun je zelf weten wanneer de 750 van de 1000 euro betaalt wordt. De VAMIL zorgt er dus voor dat jij de investeringskosten kunt verspreiden over een langere periode.

Asbestsanering? Vraag offertes op

Asbest saneren is erg duur. Daarom is het verstandig om de tarieven van asbestspecialisten in jouw regio te vergelijken. Dat kan met onze offerte service. Gratis en vrijblijvend.

Bekijk ook deze subsidie asbest pagina's:

Bespaar tot wel 20%!

Vergelijk asbestbedrijven in je regio