Verschillen tussen asbestose en mesothelioom

Asbestose en mesothelioom zijn ziektes die mensen kunnen krijgen als ze voor een lange tijd zijn blootgesteld aan asbest. Beide ziektes worden veroorzaakt door het inademen van asbestvezels. Ze ontstaan dan ook vaak op dezelfde plek in het menselijk lichaam, namelijk in het longvlies. Toch zijn er meerdere verschillen tussen asbestose en mesothelioom.

Om deze verschillen duidelijk te maken is het handig om te weten wat beide ziektes precies inhouden. Asbestose is een ziekte waarbij de longen worden aangetast. Dit gebeurt door littekenweefsel, dat gevormd wordt door dode cellen. Als dit littekenweefsel gaat ontsteken spreekt men van asbestose. Symptomen van asbestose zijn een droge hoest en kortademigheid. Asbestose is op zichzelf niet dodelijk. Wel maakt de ziekte mensen veel kwetsbaarder, waardoor iemand een verhoogde kans heeft op het krijgen van ziektes die wel dodelijk zijn.

Een van deze ziektes is mesothelioom. Mesothelioom is een tumor die zich in het borst- of buikvlies bevindt. Mesothelioom heeft in veruit de meeste gevallen een dodelijke afloop. Dit is het grootste verschil tussen mesothelioom en asbestose. Dit komt omdat de tumor lastig te behandelen is door de plek waar hij zit. Ook kan het voorkomen dat behandelingen gewoonweg niet helpen.

Asbestsanering? Vraag offertes op

Vergelijk de tarieven van asbestspecialisten in jouw regio en kies voor een geschikt bedrijf om niet te veel te betalen voor jouw opdracht. Deze offerte service is gratis en vrijblijvend.

Bekijk ook deze pagina's:

Bespaar tot wel 20%!

Vergelijk asbestbedrijven in je regio