EIA

De gevolgen van asbest kosten op dit moment jaarlijks ongeveer 1000 mensen in Nederland het leven. De overheid wil hier een eind aan maken. Omdat het meeste asbest in Nederland aanwezig is in daken van schuren en stallen, heeft de overheid het plan om asbestdaken in 2024 te verbieden. Er mogen in 2040 geen nieuwe asbestslachtoffers meer bijkomen.

Omdat asbest zo gevaarlijk is, is het verwijderen ervan meestal duur. Zeker als het gaat om daken van stallen en schuren, die vaak een groot oppervlak hebben. Voor veel (ex-)agrariƫrs is het laten saneren van het asbest te duur. Daarom heeft de overheid twee subsidies ingesteld, waaronder de EIA. Dit staat voor Energie Investeringsaftrek. Dit is een subsidie voor mensen die investeren in duurzame energie. Bijvoorbeeld in zonnepanelen. De overheid wil agrariƫrs stimuleren om asbestdaken te vervangen door nieuwe daken, dus met zonnepanelen erop.

De EIA subsidie moet hoogstens drie maanden na het geven van de opdracht worden aangevraagd. Met behulp van de EIA zul je fiscale aftrek krijgen. Je hoeft bijvoorbeeld minder, of geen belasting over de zonnepanelen te betalen. Daarnaast kun je 41,5% van de investeringskosten aftrekken van de fiscale winst. Deze fiscale winst is eigenlijk dubbel, omdat je aan de ene kant minder energiekosten hebt als je gebruikt maakt van duurzame energie. Daarnaast hoef je ook minder of geen belasting over de investering te betalen. Dit kan uiteindelijk heel veel geld schelen.

Asbestsanering? Vraag offertes op

Asbest saneren is erg duur. Daarom is het verstandig om de tarieven van asbestspecialisten in jouw regio te vergelijken. Dat kan met onze offerte service. Gratis en vrijblijvend.

Bekijk ook deze subsidie asbest pagina's:

Bespaar tot wel 20%!

Vergelijk asbestbedrijven in je regio