Kosten en prijzen asbestinventarisatie

Het kan voorkomen dat er in jouw woning of kantoor asbest verwerkt is. In dit geval kun je het beste hulp vragen van een asbestbedrijf dat gespecialiseerd is in het herkennen van asbest. Zo’n bedrijf wordt ook wel een asbestinventarisatiebedrijf genoemd. Asbest is voor mensen die er geen ervaring mee hebben heel moeilijk te herkennen.

Daarom wordt aangeraden om bij twijfel een asbestinventarisatiebedrijf in te schakelen. Dit bedrijf zal het hele gebouw controleren op asbest. Ook zullen ze voor je kijken of het asbest schadelijk is of niet. Uiteindelijk zullen ze een rapport opstellen, waarin alle informatie over de aanwezigheid en de risico’s van het asbest staat. Ook zullen ze jou advies geven over hoe je het beste met het probleem af kunt rekenen.

Er zijn verschillende soorten asbestinventarisatie mogelijk. Om te beginnen hebben we asbestinventarisatie type A. Van dit type kun je gebruik maken als je te maken hebt met asbest die direct te herkennen is. De kosten van asbestinventarisatie type A bedragen gemiddeld zo’n €375 euro. Grote gebouwen, zoals bijvoorbeeld kantoren, zijn vanzelfsprekend duurder. Dit kost ongeveer €625 euro.

Vraag gratis asbest offertes op om de exacte kosten voor sanering te achterhalen.

Het kan voorkomen dat na het doen van een inventarisatie type A, men denkt dat er kans is op asbest die niet direct zichtbaar is. In dit geval kun je een inventarisatie type B laten doen. De kosten voor dit type kunnen verschillen van €650 tot €1500 euro. Je moet er wel rekening mee houden dat de kosten voor het verwerken van asbesthoudend materiaal hier niet bij in zitten.

Tenslotte is er het inventarisatie type 0. Dit type wordt door mensen gebruikt die een huis willen kopen. Het gaat in dit geval om een gemiddelde inspectie. Dit betekent dat je na het laten doen van deze inventarisatie geen sloopmelding kunt doen. De kosten voor dit type bedragen ongeveer €175 euro.

Wat kost een asbestinventarisatie?

Als je een asbestinventarisatie wil laten uitvoeren, kun je kiezen voor drie verschillende typen asbestinventarisatie. We zullen ze hieronder kort toelichten en een prijsindicatie geven.

Type A

Een type A inventarisatie wordt vaak uitgevoerd als al duidelijk is dat er enkel direct waarneembare asbest aanwezig is. Te denken valt bijvoorbeeld aan asbesthoudende schoorsteenpijpen of asbesthoudende dakplaten. Je betaalt hiervoor circa €400 voor een doorsnee woning. Voor bedrijfspanden ligt het tarief uiteraard hoger, afhankelijk van de exacte grootte van het te inventariseren pand.

Type B

Als er een vermoeden aanwezig is dat er ook niet direct waarneembare asbest in het pand te vinden is, bijvoorbeeld omdat dit tijdens een type A inventarisatie bleek, dan zal een type B inventarisatie nodig zijn. Hierbij wordt het pand compleet doorzocht op asbest maar worden er wel diverse sloopwerkzaamheden uitgevoerd, bijvoorbeeld om te kunnen kijken of bepaald isolatiemateriaal wel of geen asbest bevat. Voor een doorsnee woning betaal je hier circa €1000 voor.

Type 0

Ook kun je kiezen voor een type 0 inventarisatie. Dit is in feite een type A inventarisatie, maar dan wat compacter. Er wordt niet zo diepgaand onderzoek gepleegd als bij een type A inventarisatie. Een dergelijk type inventarisatie kan bijvoorbeeld uitgevoerd worden als je vermoedt dat er geen asbest aanwezig is. De kosten hiervoor bedragen circa €200 voor een gemiddelde woning.

Uiteraard kunnen er grote verschillen zitten in de kosten voor de asbestinventarisatie. Dit hangt af van de grootte van het pand, de bereikbaarheid van de diverse asbestmaterialen en nog enkele andere factoren. Voor een factuur op maat kun je het beste contact opnemen met een lokaal asbest bedrijf.

Wat kost asbest verwijdering?

Asbest saneren is erg duur. Daarom is het verstandig om de tarieven van asbestspecialisten in jouw regio te vergelijken. Dat kan met onze offerte service. Gratis en vrijblijvend.

Bekijk ook de volgende pagina's over de kosten:

Zie ook:

Bespaar tot wel 20%!

Vergelijk asbestbedrijven in je regio