Kosten asbest analyse

Stel, je hebt de aanwezigheid van asbest in jouw woning ontdekt, of je twijfelt over de aanwezigheid van asbest. In dit geval kun je het asbest die in jouw huis aanwezig is laten analyseren. Dit wordt meestal gedaan door een gespecialiseerd asbestbedrijf. Waarschijnlijk zul je een monster van ongeveer twee bij twee centimeter moeten opsturen in een envelop. Het bedrijf in kwestie zal dit monster onderzoeken in een lab.

Verdacht materiaal analyseren

Het kan heel goed zo zijn dat je niet zeker weet hoe je op een veilige manier een monster van het verdachte materiaal kunt maken. Bedrijven die de monsters analyseren in hun lab kunnen je hierbij helpen. Over het algemeen is het verstandig om bij enige vorm van twijfel gebruik te maken van deze hulp. De bedrijven beschikken namelijk over de kennis en de middelen die nodig zijn voor de monstername. De onderzoeker beschikt over een complete uitrusting die het nemen van het monster veilig en gecontroleerd doet verlopen.

Na de monstername wordt het monster in een lab onderzocht. Dit onderzoek draagt kosten met zich mee. Deze kosten zullen in de meeste gevallen rond de € 45,- euro liggen. Als de resultaten van het lab-onderzoek bekend zijn, kun je verder kijken hoe je het probleem het beste op kunt lossen. Ook hierbij kun je altijd om hulp vragen bij bedrijven, of bij de gemeente.

Wat kost asbest verwijdering?

Asbest saneren is erg duur. Daarom is het verstandig om de tarieven van asbestspecialisten in jouw regio te vergelijken. Dat kan met onze offerte service. Gratis en vrijblijvend.

Bekijk ook de volgende pagina's over de kosten:

Zie ook:

Bespaar tot wel 20%!

Vergelijk asbestbedrijven in je regio