Kosten monsteronderzoek

Het kan voorkomen dat je twijfelt over de aanwezigheid van asbest in materiaal bij jou thuis, of op kantoor. Asbest is immers lastig om te herkennen, zeker voor mensen die geen ervaring met asbest hebben. In dit geval kun je een monstername doen van het materiaal in kwestie. Je zult dan een stukje van het verdachte asbesthoudende materiaal moeten nemen (ongeveer 2 cm bij 2 cm). Dit monster kun je in een envelop opsturen naar een lab. Hier hangen echter risico’s aan, omdat de envelop open kan scheuren, waardoor asbest zich mogelijk kan verspreiden. Erkende bedrijven benadrukken dan ook dat zij hier niet aansprakelijk voor zijn.

Het kan zijn dat je geen idee hebt hoe je op een veilige manier zo’n monster kunt afnemen. Als dit het geval is kun je beter niet zelf proberen het monster alsnog af te nemen, omdat ook dit gevaarlijk kan zijn. Er zijn namelijk genoeg asbestinventarisatiebedrijven die je hier graag bij zouden helpen. Deze bedrijven beschikken over de nodige ervaring en hulpmiddelen die de monstername veilig zullen doen laten verlopen.

Na de monstername wordt het monster onder de microscoop gehouden. Er zal vervolgens onderzocht worden of er asbest aanwezig is in het desbetreffende materiaal. Kosten voor dit onderzoek variëren meestal tussen €25,- en €50,- euro.

Vraag gratis asbest offertes op om de exacte kosten voor sanering te achterhalen.

Wat kost asbest verwijdering?

Asbest saneren is erg duur. Daarom is het verstandig om de tarieven van asbestspecialisten in jouw regio te vergelijken. Dat kan met onze offerte service. Gratis en vrijblijvend.

Bekijk ook de volgende pagina's over de kosten:

Zie ook:

Bespaar tot wel 20%!

Vergelijk asbestbedrijven in je regio