Tegenwoordig zijn deze regels voor het verwijderen van asbest alleen maar scherper geworden. Dit komt omdat het nog wel eens voorkwam dat een asbestinventarisatie of de sanering niet goed uitgevoerd werd. Het gevolg hiervan was dat er nog asbest op plekken aanwezig bleef. Het zijn vooral oude asbestinventarisaties die niet kloppen of onvolledig zijn.

Als je vindt dat dit het geval is, of een vermoeden hebt, kun je een contra-expertise laten uitvoeren. Dit houdt in dat je een onafhankelijk tweede bedrijf laat controleren of de inventarisatie van het eerste bedrijf correct is uitgevoerd. Hierbij worden alle beschikbare rapporten opnieuw bestudeerd. Daarna gaat het bedrijf kijken of het verwijderingsproces op een correcte manier doorlopen is door het vorige bedrijf. Het bedrijf dat de contra-expertise uitvoert gaat dus op zoek naar fouten die het voorgaande bedrijf wellicht gemaakt kan hebben.

Asbest saneren? Vraag offertes op

Asbest saneren is erg duur. Daarom is het verstandig om eerst de tarieven van asbestspecialisten in jouw regio te vergelijken.

Gratis en vrijblijvend vergelijken

Bekijk ook de volgende artikelen over certificering: