Asbest kan voor meerder problemen zorgen. Ten eerste kan het ernstige gevolgen hebben voor de gezondheid van mensen. Asbest is een gevaarlijke stof. Vroeger wist men dit echter nog niet, en daarom is de stof vroeger in veel huizen en flats toegepast. Deze woningen bevatten tegenwoordig nog steeds asbest. Als dit asbest vrijkomt, zal het verwijderd moeten worden. Hier kunnen hoge kosten aan verbonden zijn. Dit kan voor geschillen tussen bijvoorbeeld huurders en verhuurders, maar ook tussen werkgevers en werknemers zorgen. Geschillen zijn meningsverschillen, of twistpunten.

Rechtspraak

Binnen de rechtspraak is asbest de afgelopen jaren een veelbesproken zaak. Dit komt omdat de wet- en regelgeving omtrent asbest de laatste jaren veel is aangescherpt in Nederland. Ook is het toezicht op zaken die met asbest te maken hebben verscherpt. Dit maakt asbest voor veel partijen een moeilijk onderwerp, waardoor juridische hulp soms nodig kan zijn. Geschillen die over asbest gaan kan men namelijk vaak niet in één rechtsgebied onderverdelen. Dit komt omdat er talloze verschillende geschillen bestaan die met asbest te maken hebben.

Een asbestadvocaat kan in dit geval helpen. Deze is op de hoogte van de huidige wet- en regelgeving omtrent asbest in Nederland. Bij een meningsverschil zal een asbestadvocaat je kunnen vertellen tot hoever je in jouw recht zult staan. Een asbestadvocaat kan je zowel met een boeteoplegging, als met een geschil binnen de asbestkring helpen. Vanzelfsprekend zullen hier wel kosten aan verbonden zijn.

Asbest saneren? Vraag offertes op

Asbest saneren is erg duur. Daarom is het verstandig om eerst de tarieven van asbestspecialisten in jouw regio te vergelijken.

Gratis en vrijblijvend vergelijken

Bekijk ook de volgende artikelen over certificering: