Waar zit asbest allemaal in?

Als we denken aan asbest dan denken we vaak aan de asbesthoudende golfplaten. Veel verder dan dat komen we vaak niet. Toch werd asbest voor tal van zaken gebruikt en kun je dan ook eigenlijk overal in de woning asbesthoudende stoffen tegenkomen. We zullen kort beschrijven waar asbest allemaal mogelijk in terug te vinden is.

Vraag gratis asbest offertes op om de exacte kosten voor sanering te achterhalen.

Waar kan ik asbest vinden?

Asbest werd dus voornamelijk gebruikt in de asbest houdende golfplaten die vaak voor schuren werden gebruikt. Daarnaast werd asbest vaak gebruikt om de thermische isolerende eigenschappen. Zo kwam het veelvuldig voor als materiaal waar schoorsteenpijpen van werden gemaakt, asbestwol waarvan muren werden geïsoleerd, asbestplaten waarmee daken werden geïsoleerd, als lont in sommige lantaarns, in kachels, in gasfornuizen en ga zo maar door. Eigenlijk kan in vrijwel elk voorwerp wat redelijk oud is nog asbest voorkomen.

Sinds 1994 is asbest algeheel verboden en mogen er dus ook geen nieuwe producten worden gemaakt waarin asbest voorkomt. Ook in de bouw van woningen mag het materiaal niet meer worden gebruikt. Daardoor hoef je eigenlijk niets te vrezen als je op dit moment in een woning woont die nieuwer is dan 1994. Als je woning ouder is, bestaat de kans dat je woning enkele asbest houdende objecten bevat. Als je hierover uitsluitsel wil om zo zekerheid te verkrijgen, kun je het beste een asbestinventarisatie laten opstellen. Hierbij wordt je hele woning nagelopen en kijkt men overal in de woning of er asbest aanwezig is. Je weet dan zeker dat je woning wel of geen asbest bevat.

Asbestsanering? Vraag offertes op

Asbest saneren is erg duur. Daarom is het verstandig om de tarieven van asbestspecialisten in jouw regio te vergelijken. Dat kan met onze offerte service. Gratis en vrijblijvend.

Bespaar tot wel 20%!

Vergelijk asbestbedrijven in je regio