Volgens de Asbestplanning 2024 moet in dat jaar elke vorm van asbest uit de wereld geholpen zijn. Het is tegen die tijd niet meer toegestaan om asbest te bezitten of te verwerken. Asbest moet dan dus ook, als de plannen in ieder geval niet veranderen, tegen die tijd verwijderd zijn.

Kan ik asbest nu al verwijderen?

Jazeker! Tegen 2024 moet alle asbest verwijderd zijn, maar niets belet je om dat nu al te laten doen. Je speelt dan op safe en weet zeker dat je tijdig van alle asbest af bent. Bovendien is het voor jezelf ook geruststellend om te weten dat je geen gevaar meer loopt op asbestziekten mocht er een calamiteit optreden waardoor de platen beschadigd raken en vezels vrij zouden kunnen komen.

Vraag gratis asbest offertes op om de exacte kosten voor sanering te achterhalen.

Is het verstandig om te wachten met verwijderen?

Het kan verstandig zijn om te wachten met het verwijderen van asbest. Dat kan zijn als je bijvoorbeeld nu geen geld hebt om een asbestspecialist te betalen. Ook kan het zo zijn dat er over enkele jaren, als blijkt dat het asbestprobleem in Nederland groter is dan gedacht en de streefdatum in 2024 niet gehaald gaat worden, subsidie wordt ingevoerd voor het verwijderen van asbest bij particulieren. Als je dan al het asbest hebt laten verwijderen, kan het zijn dat je daar stevig van baalt omdat je tegen die tijd vele honderden tot soms zelfs duizenden euro’s had kunnen besparen! Let echter wel op dat het asbestbedrijven geheel vrij staat om hun prijzen te betalen. Aangezien het verwijderen van grote hoeveelheden asbest als particulier niet is toegestaan, betekent dit een gouden tijd voor de asbestbedrijven. Het kan dan ook zijn dat zij hun prijzen drastisch zullen verhogen en je de hoofdprijs betaalt voor het verwijderen van asbest.

Asbest saneren? Vraag offertes op

Asbest saneren is erg duur. Daarom is het verstandig om eerst de tarieven van asbestspecialisten in jouw regio te vergelijken.

Gratis en vrijblijvend vergelijken