Wat kan je gebruiken in plaats van asbest?

Asbest is al enkele decennia uit de gratie. En terecht, gezien het grote gevaar dat met asbest gepaard gaat. Van asbest kun je namelijk letterlijk doodziek worden. Je kunt er diverse varianten van kanker van krijgen waardoor je vroegtijdig kunt komen te overlijden.

De alternatieven voor asbest

Omdat asbest voor tal van diverse doeleinden gebruikt kon worden, is er helaas geen lijst met alternatieven beschikbaar voor elk van die toepassingen. Je kunt daarom het beste per toepassing op zoek gaan naar een goed alternatief. Om het leven toch iets gemakkelijker te maken, zullen we hieronder enkele alternatieven voor de meest voorkomende toepassingen van asbest bespreken.

Vraag gratis asbest offertes op om de exacte kosten voor sanering te achterhalen.

Golfplaten

Asbest werd veel gebruikt voor asbesthoudende golfplaten. Als alternatief hiervoor kunt je kunststof platen gebruiken. Deze zijn eigenlijk net zo stevig – zo niet steviger – en bovendien ook vrij goedkoop. Enkele decennia terug waren deze nog niet zoveel in gebruik als nu het geval is, maar heden ten dage ligt de prijs ervan niet zo hoog meer en kun je dus relatief goedkoop aan golfplaten komen.

Isolatiemateriaal

Asbest werd ook veel gebruikt voor isolatiemateriaal. Zo werd er veel opgespoten asbest gebruikt waarbij de vezels niet hechtgebonden waren waardoor de gevaren van dergelijk asbest bijzonder hoog waren. Voor isolatie kun je tegenwoordig prima glaswol gebruiken of andere goed isolerende materialen. Uiteraard hangt het voorkeursmateriaal ook sterk af van de exacte toepassing. Wil je een buitenmuur isoleren dan zul je ander isolatiemateriaal moeten gebruiken dan wanneer je vloeren wil isoleren.

Asbestsanering? Vraag offertes op

Asbest saneren is erg duur. Daarom is het verstandig om de tarieven van asbestspecialisten in jouw regio te vergelijken. Dat kan met onze offerte service. Gratis en vrijblijvend.

Bespaar tot wel 20%!

Vergelijk asbestbedrijven in je regio