Veel mensen zijn bang voor asbest. Dat is deels ook zeker terecht en begrijpelijk daar de gevaren van asbest groot zijn. Het materiaal kan grote schade berokkenen aan de gezondheid en bovendien zijn de vezels voor mensen onzichtbaar. Je zult dus niet, zoals bijvoorbeeld bij vuur wel het geval is, kunnen zien dat je wordt blootgesteld aan asbest. Als er ergens een wolk asbest hangt, heb je dat niet in de gaten. Dat maakt het ook zo eng. Een terechte vraag is dan ook of een woning asbest bevat. Dit kan het geval zijn en helaas is dat lang niet altijd met zekerheid te stellen zonder dat er een asbestinventarisatie wordt uitgevoerd. Je kunt echter wel enkele richtlijnen aanhouden om zo een indicatie te krijgen of je woning mogelijk asbest bevat. Maar let op: dit zal zeker geen zekerheid geven.

Vraag gratis asbest offertes op om de exacte kosten voor verwijdering van asbest te achterhalen.

Woningen van voor 1994 bevatten vaak asbest

Woningen die voor 1994 zijn gebouwd, bevatten vaak asbest. Dit komt doordat in 1994 asbest werd verboden. De jaren ervoor werd asbest al steeds meer ontmoedigd en als je woning net voor 1994 is gebouwd zul je dus ook nog wel redelijk veilig zitten, maar daar kun je beter niet onder meer van uitgaan. Als je woning na 1994 is gebouwd zou je in ieder geval veilig moeten zitten. In die periode was asbest geheel verboden en was het dan ook strafbaar om asbest te gebruiken of te bewerken.

Hoe kan ik zekerheid krijgen?

Als je echt zekerheid wil over de aan- dan wel afwezigheid van asbest, dan zul je een asbestinventarisatie moeten laten opstellen. Hierbij wordt de woning (afhankelijk van het type inventarisatie) uitgebreid gecontroleerd op de aanwezigheid van asbest. Je hebt dan de meest mogelijke zekerheid over de aanwezigheid van asbest.

Asbest saneren? Vraag offertes op

Asbest saneren is erg duur. Daarom is het verstandig om eerst de tarieven van asbestspecialisten in jouw regio te vergelijken.

Gratis en vrijblijvend vergelijken