Asbest is erg gevaarlijk, dat weten we inmiddels allemaal wel. Maar hoe gevaarlijk is het eigenlijk als je een beetje asbest inademt?

Hoe gevaarlijk is asbest?

Asbest is kankerbevorderend en eigenlijk niet kankerverwekkend. Het verschil zit in de mate waarin iets de groei van kankercellen bevordert of dat het echt per definitie kanker opwekt. Asbest is niet kankerverwekkend omdat het niet altijd zo is dat als je asbest binnen krijgt, je kanker of een andere asbestziekte ontwikkelt. De kans erop wordt echter wel groter dan wanneer je geen asbest zou inademen.

Vraag gratis asbest offertes op om de exacte kosten voor verwijdering van asbest te achterhalen.

In die zin is asbest dan ook zeker gevaarlijk en is het inademen van asbest dus altijd gevaarlijk. Dat betekent echter niet dat men er altijd ziek van zal worden. Iemand kan vrijwel nooit in aanraking zijn geweest met asbest en toch een asbestziekte ontwikkelen en iemand kan dag in, dag uit in aanraking zijn geweest met asbest en helemaal geen asbestziekte ontwikkelen. In die zin is het enigszins vergelijkbaar met roken.

In aanraking komen met asbest betekent dus ook niet gegarandeerd dat je een asbestziekte ontwikkelt; de kans erop neemt echter wel toe. Het beste vermijdt je dus elke mogelijkheid om met asbest in aanraking te komen en dus mogelijk asbest in te ademen. Mocht je dat niet doen en ooit een asbestziekte ontwikkelen, dan kan het best zo zijn dat je er dan gigantisch veel spijt van hebt dat je onvoldoende maatregelen hebt genomen om de kans op een asbestziekte zo klein mogelijk te maken.

Asbest saneren? Vraag offertes op

Asbest saneren is erg duur. Daarom is het verstandig om eerst de tarieven van asbestspecialisten in jouw regio te vergelijken.

Gratis en vrijblijvend vergelijken