Stel, je hebt een oud muurtje in de tuin staan, waarvan je denkt dat er wel eens asbest in zou kunnen zitten. In dit geval is het belangrijk om te beseffen dat asbest heel gevaarlijk kan zijn. Voordat je de sloopvergunning aanvraagt, zul je een asbestinventarisatie moeten laten doen. Dit moet gedaan worden door een daarvoor gecertificeerd bedrijf.

Na de inventarisatie zul je een rapport toegestuurd krijgen. In dit rapport staat onder andere waar en hoeveel asbest er aanwezig is. Het kan zijn dat je meerdere inventarisaties moet laten doen. Dit is het geval wanneer er sprake kan zijn van asbest dat niet op het eerste gezicht te herkennen is. In het inventarisatierapport staat alles wat je voordat je gaat slopen moet weten. Je bent daarom verplicht om het rapport, of de rapporten, mee te nemen als je de sloopvergunning gaat aanvragen. Met behulp van het rapport zal de gemeente namelijk samen met je een plan bedenken over hoe het asbest het beste verwijderd kan worden.

In de meeste gevallen zal het sloopwerk gedaan moeten worden door een gespecialiseerd asbestverwijderingsbedrijf. Deze bedrijven beschikken namelijk over hulpmiddelen die ervoor zorgen dat het verwijderingsproces op een veilige en verantwoorde manier plaatsvindt.

Asbest saneren? Vraag offertes op

Asbest saneren is erg duur. Daarom is het verstandig om eerst de tarieven van asbestspecialisten in jouw regio te vergelijken.

Gratis en vrijblijvend vergelijken