Welke deskundige bedrijven of laboratoria houden zich bezig met asbestsanering?

Om te voorkomen dat consumenten zelf asbest verwijderen als er gevaar voor de verspreiding van asbestvezels op de loer ligt, is besloten dat dit enkel door ondernemingen mag geschieden. Uiteraard zijn hier diverse eisen aan verbonden en mag niet elke onderneming zelf besluiten asbest te gaan verwijderen. Hier staan dan ook fikse boetes op.

Vraag gratis asbest offertes op om de exacte kosten voor sanering te achterhalen.

Stichting Certificatie Asbest

De Stichting Certificatie Asbest beheert de certificaten die op het gebied van asbest worden uitgedeeld. De Ascert stelt zelf de eisen op waaraan voldaan moet worden om een certificaat te mogen ontvangen. Uiteraard is hier toezicht van de overheid op van toepassing en ziet het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegeheid er op toe dat de kwaliteitsnormen gehandhaafd worden en het niveau van de asbest gerelateerde ondernemingen op een zeker peil blijft.

Op de website van de Ascert kan men controleren of een bepaald bedrijf daadwerkelijk een certificaat op het gebied van asbestverwijdering heeft. Zo voorkom je dat je met een onderneming in zee gaat die achteraf helemaal geen geldig certificaat blijkt te hebben; dat wil je uiteraard koste wat kost vermijden.

Het is van belang om een onderneming met een geldig certificaat te zoeken zodat je zeker weet dat het verwijderen van asbest op een juiste wijze geschiedt. Dat is niet alleen voor de omgeving prettig omdat je de kans op asbestziekten zo klein mogelijk houdt, maar uiteraard ook voor jezelf; je kunt zelf immers ook asbestvezels inademen en daar ziek van raken.

Asbestsanering? Vraag offertes op

Asbest saneren is erg duur. Daarom is het verstandig om de tarieven van asbestspecialisten in jouw regio te vergelijken. Dat kan met onze offerte service. Gratis en vrijblijvend.

Bespaar tot wel 20%!

Vergelijk asbestbedrijven in je regio