Ben jij eigenaar van een pand waar mogelijk asbest aanwezig is, maar weet je niet wat je hier mee moet? Dan zijn er genoeg bedrijven die jou kunnen helpen. Het is verstandig om allereerst een asbestinventarisatie te laten doen. In dit geval gaat een gecertificeerd asbestbedrijf uitzoeken of er daadwerkelijk asbest in het pand aanwezig is. Dit zullen ze meestal doen aan de hand van een monsteronderzoek. In het laboratorium zal onderzocht worden of er inderdaad asbest aanwezig is en in welke mate. Het bedrijf zal jou vervolgens een rapport toesturen met het resultaat. In dit rapport zal ook advies staan over hoe je de asbest het beste kunt laten saneren.

Voordeel van het laten doen van een asbestinventarisatie is dat je zekerheid krijgt over de situatie. Vanzelfsprekend zullen er wel kosten verbonden zijn aan het onderzoek, maar voor veel mensen is de zekerheid die ze door het onderzoek krijgen meer waard.

Asbest saneren? Vraag offertes op

Asbest saneren is erg duur. Daarom is het verstandig om eerst de tarieven van asbestspecialisten in jouw regio te vergelijken.

Gratis en vrijblijvend vergelijken

Bekijk ook de volgende pagina’s: