Advies

We weten inmiddels dat asbest zeer ernstig gevolgen kan hebben voor de gezondheid van mensen. Asbest is namelijk zó sterk, dat wanneer het in de longen terecht komt, het daar ook blijft. Het menselijk lichaam is niet in staat om asbest af te breken. Eenmaal aanwezig in de longen kan asbest verschillende ernstige ziektes veroorzaken. De meest voorkomende zijn mesothelioom, longkanker, en asbestose (ook wel stoflongen genoemd).

Vroeger wist men echter niet dat asbest zo veel gevaar met zich mee bracht. Toentertijd zag men alleen de positieve eigenschappen van de stof. De stof is namelijk super sterk, kan uitstekend tegen hoge temperaturen, slijt niet en is bovendien zeer goedkoop. Vooral om de laatste reden is asbest vroeger veel verwerkt in producten. De gevolgen hiervan zijn tot op de dag van vandaag te merken. Vooral in de landbouwsector zijn nog enorm veel gebouwen aanwezig waarin asbest verwerkt is.

Asbest in jouw pand?

Ben jij eigenaar van een pand dat verdacht is om de aanwezigheid van asbest, maar weet je niet wat je hier aan kunt doen? Dan zijn er genoeg bedrijven die jou kunnen helpen. Het is verstandig om allereerst een asbestinventarisatie te laten doen. In dit geval gaat een gecertificeerd asbestbedrijf uitzoeken of er daadwerkelijk asbest in het pand aanwezig is. Dit zullen ze meestal doen aan de hand van een monsteronderzoek. In het laboratorium zal onderzocht worden of er inderdaad asbest aanwezig is, en in welke mate. Het bedrijf zal jou vervolgens een rapport toesturen met het resultaat. In dit rapport zal ook advies staan over hoe je de asbest het beste kunt laten saneren.

Voordeel van het laten doen van een inventarisatie naar asbest, is dat je zekerheid krijgt over de situatie. Vanzelfsprekend zullen er wel kosten verbonden zijn aan het onderzoek, maar voor veel mensen is de zekerheid die ze door het onderzoek krijgen meer waard. En terecht!

Asbestsanering? Eerst offertes opvragen

Vergelijk de tarieven van asbestspecialisten in jouw regio en kies voor een geschikt bedrijf om niet te veel te betalen voor jouw opdracht. Deze offerte service is gratis en vrijblijvend.

Bekijk ook de volgende pagina's:

Vind de beste vakman

Vergelijk offertes van asbestbedrijven