Asbest in jouw woning of pand? Je zult er dan verstandig aan doen om de hulp in te roepen van een asbestinventarisatiebedrijf. Deze beschikt over de hulpmiddelen die nodig zijn om te analyseren of er daadwerkelijk asbest in een bouwwerk aanwezig is.

Het proces begint met een monstername en wordt het materiaal vervolgens onderzocht in een lab. De resultaten van dit onderzoek zul je thuisgestuurd krijgen in de vorm van een rapport. Aan de hand van dit rapport kun je bepalen wat er verder nog aan het asbest gedaan moet worden.

Als blijkt dat het asbest echt gevaarlijk is, zul je het moeten laten verwijderen. In sommige gevallen mag je dit zelf doen, maar het moet dan wel gaan om een zeer klein oppervlak waar de asbest zich bevindt. In de meeste gevallen zul je contact moeten opnemen met een bedrijf dat gespecialiseerd is in het saneren van asbest.

Ben je eigenaar van een pand dat vroeger gebruikt is voor de landbouw? Dan heb je soms recht op een subsidie, als je besluit het asbest te laten verwijderen.

Asbest saneren? Vraag offertes op

Asbest saneren is erg duur. Daarom is het verstandig om eerst de tarieven van asbestspecialisten in jouw regio te vergelijken.

Gratis en vrijblijvend vergelijken

Bekijk ook: