Analyse

Je wilt een huis kopen, maar je vermoedt dat er asbesthoudend materiaal in het gebouw aanwezig is, of je denkt dat er materiaal in jouw huidige woning aanwezig is, waarin asbest verwerkt is. In dit geval is het logisch dat je op zoek bent naar zekerheid over de situatie, aangezien asbest zeer ernstige ziektes, zoals longkanker kan veroorzaken.

Je kunt er in dit geval voor kiezen om een asbestanalyse te laten doen. Dit kan op de volgende manieren. De analyse zal gedaan moeten worden door een erkend bedrijf dat gespecialiseerd is in asbest. Je kunt kiezen om een monstername van het verdachte materiaal te doen en deze in een envelop op te sturen naar het bedrijf. Het bedrijf zal vervolgens het monster in een lab onderzoeken. De resultaten van dit onderzoek zul je in een rapport thuisgestuurd krijgen. De kosten voor dit onderzoek zullen meestal rond de 35 euro liggen.

Het kan natuurlijk zo zijn dat je niet goed weet hoe je zelf een monster van het materiaal moet nemen. In dit geval kun je de monstername door een bedrijf laten doen. Er zullen dan werknemers naar jouw huis komen die precies weten hoe ze de monstername aan moeten pakken. Nadeel hieraan is dat de kosten van het onderzoek in dit geval een stuk hoger zullen uitvallen. Je moet denken aan een bedrag rond de 150 euro.

Na de analyse krijg je dus een onderzoeksrapport thuisgestuurd. Aan de hand van dit rapport kun je voor je zelf bedenken hoe je het probleem verder kunt aanpakken. Ook bij de verdere aanpak van het asbest kun je altijd de hulp van gecertificeerde bedrijven.

Asbestsanering? Eerst offertes opvragen

Asbest saneren is erg duur. Daarom is het verstandig om de tarieven van asbestspecialisten in jouw regio te vergelijken zodat je niet de hoofdprijs betaalt. Dat kan met onze offerte service. Gratis en vrijblijvend.

Bekijk ook deze asbest pagina's:

Vind de beste vakman

Vergelijk offertes van asbestbedrijven