Begeleiding

Stel, je hebt materiaal in huis waarvan je denkt dat er mogelijk asbest in verwerkt kan zijn. Je weet echter niet zeker of dit echt zo is. In dit geval is het verstandig om hulp in te schakelen, aangezien asbest zeer serieuze gevolgen kan hebben voor de menselijke gezondheid. Je zult er daarom verstandig aan doen om de hulp in te roepen van een asbestinventarisatiebedrijf. Dit bedrijf beschikt over de hulpmiddelen die nodig zijn om te analyseren of er daadwerkelijk asbest in een ruimte aanwezig is.

Het bedrijf in kwestie zal een monster nodig hebben van het verdachte materiaal. Het kan natuurlijk zo zijn dat je niet goed weet hoe je zo’n monster moet nemen. Daarbij komt ook nog eens dat je het verdachte materiaal gemakkelijk kunt beschadigen bij een monstername, waardoor het asbest vrijkomt en ingeademd kan worden. Dit kan desastreuze gevolgen hebben. Daarom is het slim om de monstername door een gespecialiseerd asbestbedrijf te laten doen. Dit bedrijf beschikt namelijk over hulpmiddelen om de monstername op een veilige manier te laten verlopen. Als de monstername afgerond is, zal het materiaal in kwestie worden onderzocht in een lab. De resultaten van dit onderzoek zul je thuisgestuurd krijgen in de vorm van een rapport. Aan de hand van dit rapport kun je bepalen wat er verder nog aan het asbest gedaan moet worden.

Als blijkt dat het asbest echt gevaarlijk is, zul je het moeten laten verwijderen. In sommige gevallen mag je dit zelf doen, maar het moet dan wel gaan om een zeer klein oppervlak waar de asbest zich bevindt. In de meeste gevallen zul je contact moeten opnemen met een bedrijf dat gespecialiseerd is in het saneren van asbest. Zij zullen vervolgens de klus op zich nemen. Ben je eigenaar van een pand dat vroeger gebruikt is voor de landbouw? Dan heb je een grote kans dat je recht hebt op een subsidie, als je besluit het asbest te laten verwijderen.

Asbestsanering? Eerst offertes opvragen

Asbest saneren is erg duur. Daarom is het verstandig om de tarieven van asbestspecialisten in jouw regio te vergelijken zodat je niet de hoofdprijs betaalt. Dat kan met onze offerte service. Gratis en vrijblijvend.

Bekijk ook:

Vind de beste vakman

Vergelijk offertes van asbestbedrijven