Sloopwerk schuur

Asbest kan in veel verschillende gebouwen voorkomen. Asbest komt vaak voor in oude schuren. Deze schuren hebben vaak daken die van golfplaten gemaakt zijn. In deze golfplaten is vroeger dikwijls asbest verwerkt. Het asbest is op een hechtgebonden manier op de golfplaten toegepast. Als de platen in goede staat zijn, zal het asbest geen gevaar kunnen vormen. Echter, asbest is sinds 1993 verboden in Nederland. Schuren met asbestdaken zijn dus vaak al redelijk verjaard. Door onder andere het weer zou het goed kunnen dat de golfplaten enigszins beschadigd zijn geraakt.

Als je vermoedt dat dit het geval is, zal het dak gesloopt, of vervangen moeten worden. Hierbij is wel letterlijk van levensbelang dat er geen, of zo min mogelijk asbestvezels vrijkomen. Het is daarom verstandig om de sloopwerkzaamheden te later verrichten door een bedrijf dat hierin gespecialiseerd is. De mensen die de sloopwerkzaamheden uitvoeren moeten in het bezit zijn van een SC-530 certificaat.

Het vergt kennis en kunde om asbest gerelateerde slopwerkzaamheden uit te voeren. Dit komt omdat de stof zo gevaarlijk is. Daarom moet ervoor worden gezorgd dat het asbesthoudende afvalmateriaal zorgvuldig wordt verpakt en gestort. Dit zal altijd moeten plaatsvinden in overleg met de gemeente. Aan de sloopwerkzaamheden zijn kosten verbonden. Deze kosten kunnen hoog uitvallen. Zeker als het gaat om een grote hoeveelheid asbesthoudend materiaal.

Asbestsanering? Eerst offertes opvragen

Asbest saneren is erg duur. Daarom is het verstandig om de tarieven van asbestspecialisten in jouw regio te vergelijken zodat je niet de hoofdprijs betaalt. Dat kan met onze offerte service. Gratis en vrijblijvend.

Vind de beste vakman

Vergelijk offertes van asbestbedrijven