Zonnepanelen

In 2024 zal er in Nederland een verbod op asbestdaken komen. Voor dat jaar moeten alle asbestdaken in Nederland zijn verwijderd. De overheid kan helaas niet voor elke particulier een subsidie beloven voor de kosten die hierbij komen kijken. Wel kun je als boer gebruik maken van een relatief nieuwe regeling met de naam ‘Asbest Eraf, Zonnepanelen Erop’. Er zijn wel enkele voorwaarden verbonden aan deze subsidieregeling.

De overheid heeft deze regeling ingesteld met twee doelen in het achterhoofd. Ten eerste het verminderen van het aantal asbestdaken in Nederland. Daarnaast wil de overheid ervoor zorgen dat er meer gebruik gemaakt gaat worden van duurzame energie. Zowel landbouwbedrijven als eigenaren van asbesthoudende gebouwen die voor agrarische doeleinden werden, of worden gebruikt, zullen van de regeling gebruik kunnen maken. Wel zijn er bepaalde spelregels van kracht bij de ‘Asbest Eraf, Zonnepanelen Erop’ regeling:

  • Het maximale subsidiebedrag bedraagt 15.000 euro
  • Het subsidiebedrag per vierkante meter (m2) bedraagt 4,50 euro
  • De oppervlakte van het asbesthoudend materiaal dat verwijderd moet worden, moet groter zijn dan 250 vierkante meter
  • De zonnepanelen die geplaatst zullen worden, moeten een minimale capaciteit hebben van 5 kWp

Benieuwd of er een subsidie op zonnepanelen in 2018 zal zijn?

Komt er in 2018 een subsidie op zonnepanelen? Op de hoogte blijven? Dan is het handig om de volgende sites in de gaten te houden: www.subsidie-zonnepanelen2018.nl en www.zonnepaneel-subsidies.nl.

Wat kost asbestsanering met/zonder subsidie?

Vergelijk de tarieven van asbestspecialisten in jouw regio en kies voor een geschikt bedrijf om niet te veel te betalen voor jouw opdracht. Deze offerte service is gratis en vrijblijvend.

Zie ook deze pagina's gerelateerd aan daken:

Bespaar tot wel 20%!

Vergelijk asbestbedrijven in je regio