Landelijke subsidies

Omdat asbest zo schadelijk is voor mensen heeft de overheid ervoor gekozen om bepaalde subsidies in te stellen. Het doel hiervan is om mensen te stimuleren hun daken asbestvrij te maken.

De daken waarop asbest voorkomt zijn grotendeels daken van landbouwbedrijven. 75% van de asbestdaken komt van (voormalige) landbouwbedrijven. Daarom was er ooit de subsidieregeling ‘Asbest Eraf, Zonnepanelen Erop’. De subsidie kon oplopen tot €15.000 euro.

Op dit moment is er geen subsidie meer voor particulieren.

MIA en VAMIL

Naast deze subsidie kun je als agrarisch ondernemer nog andere subsidies aanvragen voor het verwijderen van asbest. Het gaat in dit geval om de MIA subsidie (Milieu Investerings Aftrek), en om de VAMIL (Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen).

Met de MIA subsidie kun je jouw kosten minderen. Door deze subsidie aan te vragen zal de overheid namelijk een deel van de milieubewuste investering vergoeden. Deze vergoeding kan hoogstens oplopen tot 36% van het door jou geïnvesteerde bedrag. Met de VAMIL subsidie kun je 75% van de investeringsbedrag aflossen.

Asbestsanering? Eerst offertes opvragen

Asbest saneren is erg duur. Daarom is het verstandig om de tarieven van asbestspecialisten in jouw regio te vergelijken zodat je niet de hoofdprijs betaalt. Dat kan met onze offerte service. Gratis en vrijblijvend.

Bekijk ook deze pagina's:

Vind de beste vakman

Vergelijk offertes van asbestbedrijven