Lokale subsidies

Een paar jaar geleden is de overheid met een stimuleringsmaatregel begonnen die betrekking heeft op asbest. Er zijn in Nederland namelijk nog redelijk veel gebouwen die asbest in, of op zich dragen. Aangezien dit een groot gevaar kan zijn voor de volksgezondheid, is de overheid met deze regeling begonnen. Het doel van de regeling is zo veel mogelijk gebouwen in Nederland asbestvrij maken. Het gaat dus om een landelijke stimuleringsmaatregel.

Vanaf 1 juli 2014

Sinds 1 juli 2014 is deze stimuleringsmaatregel ook van toepassing op eigenaren van landbouwbedrijven, of eigenaren van voormalige landbouwbedrijven. De maatregel is dus verschoven naar lokale schaal. Als de eigenaren van voorheen agrarische bouwblokken een subsidie willen aanvragen voor het asbestvrij maken van hun gebouw, moeten zij het volgende kunnen aantonen: ze moeten kunnen bewijzen dat de asbest zich bevindt op een plek die in het verleden gebruikt is voor de landbouw. Om dit te bewijzen hebben de eigenaren in de meeste gevallen de hulp van de gemeente nodig.

Iemand die subsidie wil aanvragen om zijn gebouw asbestvrij te maken moet kunnen aantonen dat hij een agrariƫr is, of dat zijn gebouw in het verleden voor landbouw gebruikt werd. Kan hij dit niet zelf, dan moet de gemeente hem te hulp schieten. De gemeente beschikt namelijk over de informatie over de huidige, of vroegere functie van het gebouw in kwestie. Door deze informatie zal uiteindelijk duidelijk worden of de aanvrager daadwerkelijk in aanmerking komt voor een subsidie.

Asbestsanering? Vraag offertes op

Asbest saneren is erg duur. Daarom is het verstandig om de tarieven van asbestspecialisten in jouw regio te vergelijken. Dat kan met onze offerte service. Gratis en vrijblijvend.

Bekijk ook deze subsidie asbest pagina's:

Bespaar tot wel 20%!

Vergelijk asbestbedrijven in je regio