Lokale subsidies

Een paar jaar geleden is de overheid met een stimuleringsmaatregel begonnen die betrekking had op asbest. Er zijn in Nederland namelijk nog redelijk veel gebouwen die asbest in, of op zich dragen. Het doel van de regeling is zo veel mogelijk gebouwen in Nederland asbestvrij maken.

Geen lokale regelingen meer in 2020

Deze stimuleringsmaatregel was van toepassing op eigenaren van landbouwbedrijven, of eigenaren van voormalige landbouwbedrijven. De maatregel was daarna verschoven naar lokale schaal. Een ieder die subsidie wil aanvragen om zijn gebouw asbestvrij te maken moet kunnen aantonen dat hij een agrariƫr is, of dat zijn gebouw in het verleden voor landbouw gebruikt werd. Kan hij dit niet zelf, dan moet de gemeente hem te hulp schieten. De gemeente beschikt namelijk over de informatie over de huidige, of vroegere functie van het gebouw in kwestie. Door deze informatie zal uiteindelijk duidelijk worden of de aanvrager daadwerkelijk in aanmerking komt voor een subsidie.

Asbestsanering? Eerst offertes opvragen

Asbest saneren is erg duur. Daarom is het verstandig om de tarieven van asbestspecialisten in jouw regio te vergelijken zodat je niet de hoofdprijs betaalt. Dat kan met onze offerte service. Gratis en vrijblijvend.

Bekijk ook deze subsidie asbest pagina's:

Vind de beste vakman

Vergelijk offertes van asbestbedrijven