Type G onderzoek

Naast de asbestinventarisatie typen 0, A, en B, bestaat ook inventarisatie type G. Ook dit type inventarisatie is een vervolg op een volledige inventarisatie type A. Het doe van inventarisatie type G is het aanvullen van type A. Bij type A wordt namelijk gekeken naar de aanwezigheid van asbest en asbesthoudende stoffen in een woning.

Het doel van type G is anders. Bij deze inventarisatie gaat men namelijk kijken naar de risico’s van de aanwezige asbest in een gebouw. Hierbij wordt rekening gehouden met de zaken waarvoor het gebouw gebruikt wordt. type G kan naast gebouwen ook worden losgelaten op objecten, zoals oude muurtjes of golfplaten.

Waarom een type G onderzoek?

Inventarisatie type G leent zich uitstekend voor het leggen van de basis voor een asbestbeheersplan. Dit is dan ook de reden dat type G zeer nuttig kan zijn. Deze inventarisatie zorgt er namelijk vrijwel altijd voor dat eigenaren van panden gaan nadenken over hoe ze het beste om kunnen gaan met de aanwezige asbest.

Veel eigenaren stellen dan ook een asbestbeheersplan op na een inventarisatie type G. In een asbestbeheersplan stellen ze de maatregelen op die genomen moeten worden om ervoor te zorgen dat het gebouw ook in de toekomst gebruikt kan worden, zonder dat mensen die in dit gebouw wonen, of werken risico lopen met betrekking tot asbest.

Kortom: asbestinventarisatie type G is zeer nuttig, aangezien deze inventarisatie ervoor zorgt dat eigenaren gaan nadenken over de risico’s die mensen in hun pand lopen. Door deze inventarisatie worden gebouwen in de toekomst dus over het algemeen veiliger!

Asbestsanering? Vraag offertes op

Asbest saneren is erg duur. Daarom is het verstandig om de tarieven van asbestspecialisten in jouw regio te vergelijken. Dat kan met onze offerte service. Gratis en vrijblijvend.

Bekijk ook:

Bespaar tot wel 20%!

Vergelijk asbestbedrijven in je regio