Type A onderzoek

Het kan zijn dat je er zeker van bent dat er asbest in jouw woning aanwezig is. Alleen je weet niet waar en hoeveel. In dit geval zul je er verstandig aan doen om een asbestinventarisatie type A te laten doen. Bij deze inventarisatie zal jouw hele woning worden geïnspecteerd op de aanwezigheid van asbest, of asbesthoudend materiaal. Wel moet ik erbij vermelden dat het hier gaat om asbesthoudend materiaal dat direct waar te nemen is.

Het is mogelijk dat er tijdens de inventarisatie monsters worden genomen van ‘verdacht’ materiaal. Deze monsters zullen vervolgens worden onderzocht in een lab. Dit is de enige manier om erachter te komen of het materiaal ook daadwerkelijk asbest bevat. Van elk materiaal dat verdacht is zullen monsters genomen worden. Hierbij is er een kans dat er kleine beschadigingen aan het materiaal ontstaan.

Rapport thuis gestuurd

Als de inventarisatie is afgerond, zul je binnen enkele dagen een rapport toegestuurd krijgen, waarin men een duidelijk overzicht geeft van de aanwezigheid van asbesthoudend materiaal in jouw woning. Asbestinventarisatie type A heeft nadelen, maar ook zeker voordelen. Het nadeel van deze inventarisatie is dat hij gewoonweg prijzig is. De inventarisatie vergt nou eenmaal veel kennis en moeite.

Aan de andere kant zorg je er met behulp van deze inventarisatie wél voor dat je zekerheid hebt over de staat van jouw woning. Mocht er namelijk echt sprake zijn van dreigend asbest gevaar, dan kun je met het rapport dat je hebt gekregen een sloopvergunning aanvragen bij de gemeente.

Asbestsanering? Vraag offertes op

Asbest saneren is erg duur. Daarom is het verstandig om de tarieven van asbestspecialisten in jouw regio te vergelijken. Dat kan met onze offerte service. Gratis en vrijblijvend.

Bekijk ook de volgende pagina's:

Bekijk ook:

Bespaar tot wel 20%!

Vergelijk asbestbedrijven in je regio