Het kan voorkomen dat je bijvoorbeeld een oud muurtje in de tuin hebt staan dat je wilt gaan slopen. De kans dat er bij het slopen asbest vrij komt is aanwezig als je woning voor 1993 gebouwd is. Het is daarom slim om dit niet zomaar alleen te doen. Het beste kun je jouw gemeente, of een gespecialiseerd asbestbedrijf om hulp en advies vragen.

Er zal dan eerst onderzocht worden of er daadwerkelijk asbest in het materiaal zit. Is dit niet het geval, dan kun je de sloop zonder veel problemen voor eigen rekening nemen. Echter, als het een oud muurtje is, is de kans groot dat er wél asbest verwerkt is in het cement. Als je dit zomaar gaat slopen, gaat het cement kapot, waardoor het asbest vrij komt en schade toebrengt aan mensen die het inademen.

Om deze reden kun je het beste een bedrijf naar het sloopobject laten kijken. Als er asbest in het cement verwerkt is, zal het bedrijf dit voor je kunnen verwijderen, en daarna de sloop verder op zich nemen.

Er zijn natuurlijk wel kosten aan deze dienst verbonden. Hier onder staat een kort overzicht van wat deze kosten ongeveer inhouden. Hierbij moet je er wel aan denken dat het ene bedrijf de kosten op een andere manier in rekening brengt dan het andere bedrijf.

  • Kosten voor asbestverwijdering uit één ruimte tot 35 m2: €800 – €1000 euro
  • Kosten voor asbestverwijdering uit twee ruimtes tot 40 m2: €900 – €1000 euro
  • Kosten voor asbestverwijdering uit twee ruimtes tot 70 m2: €1650 – €1800 euro
  • Sanering schoorsteenmantel met container: €650 – €750 euro
  • 1 tot 10 golfplaten: €580 – €600 euro
  • 51 tot 100 golfplaten: €13 – €14 euro per stuk

Asbest saneren? Vraag offertes op

Asbest saneren is erg duur. Daarom is het verstandig om eerst de tarieven van asbestspecialisten in jouw regio te vergelijken.

Gratis en vrijblijvend vergelijken

Bekijk ook de volgende pagina’s over de kosten:

Zie ook: