Mesothelioom is een tumor die zich in het borst- of in het buikvlies zal bevinden. Het is een vorm van kanker. De ziekte is vaak een gevolg van een lange periode van blootstelling aan asbest. De periode van het begin van de blootstelling en het verschijnen van de eerste symptomen kan wel 20 tot 50 jaar duren.

Hoe komt het binnen?

Mesothelioom kan dus zowel in het buik- als in het longvlies voorkomen. Een tumor in het longvlies is vaak het gevolg van een lange tijd waarin de patiënt asbest heeft ingeademd. Ingeademde asbestvezels komen via de luchtpijp en bronchiën in de longblaasjes terecht. Als gevolg hiervan kan een mens borstvlieskanker krijgen.

Ook kan asbest via de mond in het lichaam terechtkomen. Dit gebeurt omdat vroeger in veel waterleidingen asbest verwerkt zat. Het asbest kan door veroudering van de waterleidingen in kraanwater terechtkomen. Een gevolg van het drinken van dit water kan buikvlieskanker zijn. Deze vorm van mesothelioom komt echter minder vaak voor dan borstvlieskanker.

Mesothelioom is op alle plekken in het menselijk lichaam dodelijk. Of de ziekte te behandelen is, hangt af van het feit of de tumor zich verder in het lichaam verspreid heeft of niet. Mesothelioom is eigenlijk alleen te behandelen als het om een goedaardige tumor gaat. Echter, in veruit de meeste gevallen is dit niet zo en heeft mesothelioom een dodelijke afloop.

Asbest saneren? Vraag offertes op

Asbest saneren is erg duur. Daarom is het verstandig om eerst de tarieven van asbestspecialisten in jouw regio te vergelijken.

Gratis en vrijblijvend vergelijken

Bekijk ook deze pagina’s: