Waar in het lichaam komt mesothelioom voor?

Mesothelioom is een tumor die zich in het borst- of in het buikvlies bevindt. Het is een vorm van kanker. Zowel borst- als buikvlieskanker wordt ook wel mesothelioom genoemd. De ziekte is vaak een gevolg van een lange periode van blootstelling aan asbest. Het duurt meestal heel erg lang voordat de ziekte wordt vastgesteld. De periode van het begin van de blootstelling en het verschijnen van de eerste symptomen kan wel 20 tot 60 jaar duren.

Mesothelioom kan dus zowel in het buik- als in het longvlies voorkomen. Een tumor in het longvlies is vaak het gevolg van een lange tijd waarin de patiƫnt asbest heeft ingeademd. Ingeademde asbestvezels komen via luchtpijp en bronchiƫn in de longblaasjes terecht. Hier boren ze zich vast in het longvlies. Als gevolg kan een mens borstvlieskanker krijgen.

Ook kan asbest via de mond in het menselijk lichaam terechtkomen. Dit gebeurt omdat vroeger in veel waterleidingen asbest verwerkt is. Dit asbest kan door aantasting van de leidingen in kraanwater terechtkomen. Hierdoor kunnen asbestvezels worden ingeslikt. Een gevolg hiervan kan buikvlieskanker zijn. Deze vorm van mesothelioom komt echter minder vaak voor dan borstvlieskanker.

Mesothelioom is op alle plekken in het menselijk lichaam dodelijk. Of de ziekte te behandelen is, hangt af van het feit of de tumor zich verder in het lichaam verspreid heeft of niet. Mesothelioom is eigenlijk alleen te behandelen als het om een goedaardige tumor gaat. Echter, in veruit de meeste gevallen is dit niet zo en heeft mesothelioom een dodelijke afloop.

Asbestsanering? Vraag offertes op

Vergelijk de tarieven van asbestspecialisten in jouw regio en kies voor een geschikt bedrijf om niet te veel te betalen voor jouw opdracht. Deze offerte service is gratis en vrijblijvend.

Bekijk ook deze pagina's:

Bespaar tot wel 20%!

Vergelijk asbestbedrijven in je regio