Als er op dit moment asbest in je woning aanwezig is, rust er op jou geen verplichting om dat te laten verwijderen. Je kunt er uiteraard voor kiezen om dit wel te doen en dus zo snel mogelijk van het asbest af te zijn. Je loopt dan geen gezondheidsrisico meer en hebt het dan in ieder geval vast weg laten halen.

Moet het asbest in de toekomst wel verplicht verwijderd worden?

Er is een Asbestplanning 2024. In deze planning heeft de overheid een tijdspad uitgestippeld waarin is besloten wanneer asbest in zijn geheel moet zijn verdwenen. Die datum staat op dit moment op 2024, maar net als met alles rond de politiek kan ook dat weer veranderen.

Je doet er echter wel verstandig aan om op deze planning alvast te anticiperen door bijvoorbeeld een offerte op te vragen. Je weet dan alvast wat de kosten voor het verwijderen van asbest zullen bedragen en kunt hier rekening mee houden door alvast te gaan sparen.

Ook kun je eventueel een asbestinventarisatie laten opstellen als je nog niet precies weet in welke omvang er precies asbest in het betreffende pand voorkomt. Je kunt daar dan zekerheid over krijgen en weet waar je aan toe bent.

Asbest saneren? Vraag offertes op

Asbest saneren is erg duur. Daarom is het verstandig om eerst de tarieven van asbestspecialisten in jouw regio te vergelijken.

Gratis en vrijblijvend vergelijken

Zie ook: