Asbest dakbedekking

Asbest is de naam voor een groep natuurlijke mineralen, die verschillende nuttige eigenschappen hebben. Zo kan asbest heel goed tegen hoge temperaturen, slijt het vrijwel niet, en is het extreem goedkoop en sterk.

Nu we dit weten, is het begrijpelijk dat asbest op veel verschillende producten is toegepast. Het werd in dakbedekking verwerkt, omdat het zo sterk is. Ook zorgt asbest ervoor dat een gebouw goed geïsoleerd is.

Tegenwoordig weten we dat asbest heel schadelijk is voor mensen als zij het stof inademen. Er overlijden op dit moment in Nederland honderden mensen per jaar aan ziektes die zij als gevolg van blootstelling aan asbest hebben gekregen. Voorbeelden van deze ziektes zijn longkanker, stoflongen, en mesothelioom. De overheid wil iets aan dit probleem doen. Daarom is als doel gesteld dat er in 2040 geen nieuwe slachtoffers van asbest zullen zijn. Om dit te bereiken heeft de overheid bepaalde regels opgesteld die ervoor moeten zorgen dat asbest geen gevaar meer is voor de volksgezondheid. Voorbeeld van deze regels is dat bedrijven sinds 1993 niet meer met asbest mogen werken.

Kom meer te weten over de exacte kosten van asbestsanering. Vraag gratis offertes op.

Tegenwoordig zijn er vooral in de landbouw nog veel gebouwen waarin asbest verwerkt zit. De overheid wil ook hier wat aan doen. Doordat deze gebouwen vaak oud zijn, is het vaak zo dat de daken zijn aangetast door regen en wind. Als materiaal waarin asbest verwerkt is, wordt aangetast, komt de asbest vrij. Het gaat zweven in de open lucht, waardoor mensen het makkelijk kunnen inademen. Om iets aan deze daken te doen heeft de overheid bepaalde subsidies ingevoerd. Eigenaren van de gebouwen in kwestie zijn verplicht om de asbest te laten verwijderen. Echter, de overheid komt hun hierbij wel tegemoet.

Wat kost asbestsanering met/zonder subsidie?

Vergelijk de tarieven van asbestspecialisten in jouw regio en kies voor een geschikt bedrijf om niet te veel te betalen voor jouw opdracht. Deze offerte service is gratis en vrijblijvend.

Bekijk ook de volgende pagina's:

Vind de beste vakman

Vergelijk offertes van asbestbedrijven