Dakrenovatie

Oude asbestdaken zijn vaak niet goed geïsoleerd. Ook kunnen ze ernstige gevolgen voor de gezondheid veroorzaken. Sinds 1993 mag er in Nederland op geen enkele manier meer asbest op de markt gebracht worden. Daken die asbest bevatten zijn dus ouder dan 20 jaar. Het probleem met deze daken is dat ze door de jaren heen aangetast kunnen zijn door bijvoorbeeld hagel, regen en wind. Het materiaal waarin het asbest verwerkt zit zal langzaam verbrokkelen, waardoor de kankerverwekkende asbestvezels over blijven. Veel van de asbestdaken in Nederland hebben een connectie met de landbouw.

Omdat asbest zo slecht voor de gezondheid is, kiezen sommige mensen ervoor om hun asbestdaken te laten renoveren. Dit houdt in dat het aanwezige asbest wordt verwijderd, en zo nodig wordt vervangen met een ander materiaal. Eerst zal er een inventarisatie worden gedaan, waarin men onderzoekt waar het asbest zich bevindt en hoe het op de beste manier verwijderd kan worden. Deze inventarisatie wordt gedaan door een gecertificeerd bedrijf. Ook het verwijderen van de asbest wordt in de meeste gevallen door bedrijven gedaan.

Kom meer te weten over de exacte kosten van asbestsanering. Vraag gratis offertes op.

Renovatie dak

Voordeel van het laten renoveren van asbestdaken is dat het nieuwe dak voor betere isolatie zorgt. Daarnaast zullen er na de renovatie geen mensen meer aan asbest blootgesteld kunnen worden. Dit is precies wat de overheid wil. Daarom zullen asbestdaken in 2024 verboden zijn in Nederland. Om eigenaren van gebouwen met asbestdaken te stimuleren om hun daken te laten renoveren keert de Rijksoverheid subsidies uit aan mensen die besluiten hun asbestdaken aan te pakken.

Wat kost asbestsanering?

Vergelijk de tarieven van asbestspecialisten in jouw regio en kies voor een geschikt bedrijf om niet te veel te betalen voor jouw opdracht. Deze offerte service is gratis en vrijblijvend.

Bekijk ook deze asbest pagina's:

Vind de beste vakman

Vergelijk offertes van asbestbedrijven