Asbestose en mesothelioom zijn ziektes die mensen kunnen krijgen als ze voor een lange tijd zijn blootgesteld aan asbest. Beide ziektes worden veroorzaakt door het inademen van asbestvezels. Ze ontstaan dan ook vaak op dezelfde plek in het lichaam, namelijk in het longvlies. Toch zijn er meerdere verschillen tussen asbestose en mesothelioom.

De verschillen

Om deze verschillen duidelijk te maken is het handig om te weten wat beide ziektes precies inhouden. Asbestose is een ziekte waarbij de longen worden aangetast. Dit gebeurt door littekenweefsel dat gevormd wordt door dode cellen. Als dit littekenweefsel gaat ontsteken spreekt men van asbestose. Symptomen van asbestose zijn een droge hoest en kortademigheid. Asbestose is op zichzelf niet dodelijk. Wel maakt de ziekte mensen veel kwetsbaarder, waardoor iemand een verhoogde kans heeft op het krijgen van andere ziektes die wel dodelijk kunnen zijn.

Een van deze ziektes is mesothelioom. Mesothelioom is een tumor die zich in het borst- of buikvlies bevindt. Mesothelioom heeft in veruit de meeste gevallen een dodelijke afloop. Dit is het grootste verschil tussen mesothelioom en asbestose. Dit komt omdat de tumor lastig te behandelen is door de plek waar deze zit. Ook kan het voorkomen dat behandelingen gewoonweg niet helpen.

Asbest saneren? Vraag offertes op

Asbest saneren is erg duur. Daarom is het verstandig om eerst de tarieven van asbestspecialisten in jouw regio te vergelijken.

Gratis en vrijblijvend vergelijken

Bekijk ook deze pagina’s: