Asbestinventarisatie type B is een inventarisatie die volgt als inventarisatie type A niet voldoende duidelijkheid biedt. Ook kan als gevolg van inventarisatie type A het vermoeden ontstaan dat er ergens in het gebouw verborgen asbest aanwezig is. Inventarisatie type B moet ook worden uitgevoerd, indien tijdens het doen van inventarisatie type A niet alle ruimtes gecontroleerd konden worden. Dit zou bijvoorbeeld kunnen omdat men geen toegang had tot een bepaalde ruimte.

Inventarisatie B is dus een aanvullende inventarisatie op type A. Type B wordt alleen uitgevoerd als er naar aanleiding van type A onzekerheden over het gebouw ontstaan. Type B moet in dit geval tijdens de sloop van het gebouw uitgevoerd worden. Inventarisatie type B is dus een destructief proces. Bij dit proces moet altijd een gespecialiseerde asbestverwijderaar aanwezig zijn.

Ook moet er een gecertificeerde eenheid bij de inventarisatie aanwezig zijn, die weet hoe om te gaan met eventuele onverwachte problemen. Dit is een voorwaarde die ook is opgesteld in de door de gemeente uitgegeven vergunning, naar aanleiding van inventarisatie type A. Voor de rest zijn de werkzaamheden vergelijkbaar met die van type A. Het enige verschil is dat het rapport niet alleen naar jou als opdrachtgever wordt opgestuurd, maar ook naar het bedrijf dat het asbest verwijdert en naar de gemeente.

Asbest saneren? Vraag offertes op

Asbest saneren is erg duur. Daarom is het verstandig om eerst de tarieven van asbestspecialisten in jouw regio te vergelijken.

Gratis en vrijblijvend vergelijken

Bekijk ook de volgende pagina’s:

Bekijk ook: