Asbest mag je in bepaalde gevallen zelf afvoeren, maar waar laat je het dan? We zullen in dit artikel de mogelijkheden om asbest te storten toelichten.

Waar asbest storten?

Als je asbest kwijt wil, kun je het beste bij de gemeente informeren hoe je er vanaf komt. Asbest mag je zelf verwijderen als het hechtgebonden is (dus geen wolachtige asbeststoffen) en als het om minder dan 35 vierkante meter gaat. Van belang is ook dat het asbest intact blijft en er dus geen kans bestaat dat er alsnog vezels vrijkomen.

Bij elke gemeente kun je asbest bij de milieustraat inleveren. Vaak is dit gratis om te voorkomen dat mensen het asbest ergens illegaal storten of bij het grofvuil afgeven – iets dat uiteraard ook streng verboden is. Toch zijn er sommige gemeenten waar een bepaald bedrag wordt gevraagd als er asbest wordt ingeleverd. Je kunt hier achter komen door er bij de gemeente naar te informeren.

Mag asbest in de grijze kliko gegooid worden?

Asbest is gevaarlijk voor de volksgezondheid. Door de vezels waar asbest uit bestaat, kunnen asbestziekten ontstaan. Het is daarom van groot belang asbest op de daarvoor bestemde wijze in te leveren en af te voeren; dus gewoon via de milieustraat. Doe je dit niet, dan loop je de kans dat iemand besmet wordt met de vezels en op een gegeven moment ziek wordt. Het is bovendien zelfs verboden om asbest op een onjuiste wijze af te voeren!

Asbest saneren? Vraag offertes op

Asbest saneren is erg duur. Daarom is het verstandig om eerst de tarieven van asbestspecialisten in jouw regio te vergelijken.

Gratis en vrijblijvend vergelijken

Bekijk ook deze pagina’s: