Asbest is gevaarlijk. Daarom is het van belang dat er op een uiterst serieuze manier wordt omgegaan met het stof. Heb je materiaal in huis waarvan je denkt dat het wel eens asbest zou kunnen bevatten? Dan zul je er verstandig aan doen om een asbestinventarisatiebedrijf een kijkje te laten nemen.

Zo’n bedrijf moet over bepaalde certificaten beschikken. Het is van belang dat de werkzaamheden op een veilige manier verlopen voor iedereen. Bedrijven die asbestinventarisaties doen beschikken over microscopen die zo geavanceerd zijn, dat ze een object tot 50.000 keer kunnen vergoten. Er zal eerst een monstername gedaan worden van het verdachte materiaal. Vervolgens zullen werknemers van een lab het monster microscopisch onderzoeken. Er wordt op deze manier een nauwkeurig beeld geschetst over waar het asbest zich bevindt, en in welke concentraties.

Als de asbestinventarisatie is afgerond, zul je een rapport thuisgestuurd krijgen. In dit rapport staat alles wat je moet weten over het aanwezige asbest in jouw woning. Ook zal in het rapport staan op welke manier en door wie het asbest het beste gesaneerd kan worden. Dit rapport zul je naar jouw gemeente moeten opsturen als je het asbest daadwerkelijk wilt verwijderen. De gemeente zal vervolgens samen met jou gaan kijken welke maatregelen er moeten worden getroffen, om het verwijderingsproces op een correcte manier te laten plaatsvinden.

Asbest saneren? Vraag offertes op

Asbest saneren is erg duur. Daarom is het verstandig om eerst de tarieven van asbestspecialisten in jouw regio te vergelijken.

Gratis en vrijblijvend vergelijken

Bekijk ook de volgende pagina’s:

En bekijk: