Betrokkenen

Sinds 1993 mag er in Nederland op geen enkele manier meer asbest op de markt gebracht worden. Ook asbestproducten zijn sinds dat jaar verboden. Dit komt omdat asbest een heel gevaarlijke stof is. Asbest bestaat namelijk uit hele kleine vezeltjes. Deze vezels zijn zó klein, dat ze nadat ze worden ingeademd in de longblaasjes terechtkomen. Ze boren zich vast in de wanden van de longblaasjes. Als gevolg hiervan kunnen mensen zeer ernstige ziektes krijgen. De meest voorkomende ziektes die veroorzaakt worden door asbest zijn longkanker, asbestose en mesothelioom.

Asbest verboden vanaf 1993

Asbest is in Nederland sinds 1993 verboden omdat er zoveel mensen bij betrokken zijn. Om te beginnen de regering. Omdat er zo veel mensen sterven aan de gevolgen van asbest moet hier iets aan gedaan worden. Omdat asbest vroeger zoveel in gebouwen is verwerkt, zijn er naast de overheid nog tienduizenden, misschien wel honderdduizenden mensen die nog steeds met asbest te maken hebben.

Asbestbeheersplan

Zo zijn er de eigenaren van kantoren waarin asbest is toegepast. Deze eigenaren moeten ervoor zorgen dat hun werknemers niet worden blootgesteld aan asbest. Hiervoor moeten ze een asbestbeheersplan opmaken. Dit gaat in samenwerking met de overheid. In Nederland zijn er echter op dit moment nog heel veel (oud-)werknemers die eerder in aanraking zijn gekomen met asbest. Zij hebben een grote kans om ernstig ziek te worden. Hierdoor worden ook hun vrienden en familie betrokken bij asbest. De overheid wil dat er in 2040 geen nieuwe asbestslachtoffers meer bijkomen.

Wat kost asbestsanering met/zonder subsidie?

Vergelijk de tarieven van asbestspecialisten in jouw regio en kies voor een geschikt bedrijf om niet te veel te betalen voor jouw opdracht. Deze offerte service is gratis en vrijblijvend.

Zie ook deze asbest pagina's:

Vind de beste vakman

Vergelijk offertes van asbestbedrijven