Asbest buiten saneren

Voor het buiten saneren van asbest kan de containment methode helaas niet worden gebruikt. Er zijn nu nog twee andere methodes die hiervoor wel gebruikt kunnen worden. Dit zijn de openlucht-methode, en de couveuse-methode. Eigenlijk is de openlucht-methode niet meer van deze tijd. Een voordeel van deze methode is dat hij niet duur is. De reden hiervoor is dat de openlucht-methode een heel simpel uitgangspunt heeft.

Openlucht-methode

Mensen die de openlucht-methode gebruiken om asbest te verwijderen hebben eigenlijk één doel. Dit doel is om ervoor te zorgen dat het asbesthoudende materiaal ten alle tijden niet wordt beschadigd. De reden hiervoor is eenvoudig: als asbesthoudend materiaal beschadigt, kan het asbest makkelijk vrijkomen, waardoor het in de lucht terecht komt. Eenmaal in de lucht aanwezig kunnen mensen de vezels inademen. Dit kan dodelijke ziektes tot gevolg hebben.

Mensen die de openlucht-methode gebruiken proberen soms breukplaatsen in beschadigd asbesthoudend materiaal te herstellen. Dit proberen ze met behulp van speciale stoffen. Het doel van de openlucht-methode is om ervoor te zorgen dat er zo min mogelijk vezels in de open lucht terechtkomen. Toch wordt deze methode tegenwoordig als inefficiënt gezien als het gaat om het saneren van asbest.

Couveuse-methode

Daarnaast kan voor het saneren van asbest buiten de couveuse-methode gebruikt worden. De naam van de couveuse-methode verraadt de werking van de methode al een beetje. Er wordt namelijk gewerkt met een couveusezak (of: glovebag). Door middel van deze zak wordt de ruimte rondom de asbestbron afgesloten. Asbest kan zonder gevaren vrijkomen in deze zak, omdat de vezels hierin worden opgesloten.

Vervolgens gaat een specialist de zak binnen, om de asbestbron schoon te maken met een speciale asbeststofzuiger. De specialist draagt hierbij een speciaal pak, zodat hij de vrijgekomen vezels niet in kan ademen. Afval dat ontstaat bij het schoonmaken van de bron van het asbest wordt net als de vrijgekomen vezels in de couveusezak opgevangen. Hierdoor kunnen beide geen schade aan de buitenwereld toebrengen.

Als dit allemaal gebeurd is, vindt er nog één laatste controle van de omgeving plaats. Dit gebeurt door het doen van een achtergrondmeting met speciale apparatuur. In deze achtergrondmeting wordt gecontroleerd of er nog asbestvezels in de zojuist schoongemaakte omgeving aanwezig zijn.

Kom meer te weten over de exacte kosten van asbestsanering. Vraag gratis offertes op.

Asbestsanering? Eerst offertes opvragen

Vergelijk de tarieven van asbestspecialisten in jouw regio en kies voor een geschikt bedrijf om niet te veel te betalen voor jouw opdracht. Deze offerte service is gratis en vrijblijvend.

Bekijk ook een van de volgende pagina's:

Vind de beste vakman

Vergelijk offertes van asbestbedrijven