Asbest saneren

Het proces van het saneren van asbest begint vrijwel altijd met een asbestinventarisatie. Dit is een soort onderzoek, waarin met gaat kijken of er asbest in een gebouw aanwezig is. In sommige gevallen is er wel asbest in een gebouw aanwezig, maar is het slimmer om het te laten zitten.

Dit is het geval als de asbest zich niet kan mengen met de buitenlucht. Wel is het belangrijk om te controleren of de asbest, of het product dat asbest bevat niet beschadigd is. Als dit wel het geval is, is er namelijk de mogelijkheid dat de asbest alsnog is vrijgekomen.

Zelf asbest verwijderen: particulieren

Je wilt als particulier asbest gaan verwijderen. Dit kun je absoluut niet zomaar even zelf doen. Je zult eerst naar de gemeente moeten stappen, om het proces goed en gezond te laten verlopen. In de meeste gevallen zul je een mededeling onder voorschriften of een sloopvergunning krijgen. Als je een mededeling onder voorschriften krijgt, gaat het om asbesthoudend materiaal dat niet beschadigd is.

Je hebt vervolgens de keuze uit twee opties: of de asbest zelf verwijderen, of het inschakelen van een officieel verwijderingsbedrijf. Als je ervoor kiest om het asbest zelf te saneren, zul je duidelijke instructies van de gemeente krijgen over hoe je dit het beste kunt doen. Deze instructies hebben niet alleen betrekking op het verwijderen, maar ook op het verpakken en het afvoeren van het asbestmateriaal.

Je kunt dus ook een sloopvergunning van de gemeente krijgen. In dit geval mag je het asbest niet zelf verwijderen. Je zult dit moeten overlaten aan een officieel asbestverwijderingsbedrijf. Ook zul je in dit geval met een rapport moeten kunnen aantonen waar de asbest precies zit.

Kom meer te weten over de exacte kosten van asbestsanering. Vraag gratis offertes op.

Asbestsanering? Eerst offertes opvragen

Vergelijk de tarieven van asbestspecialisten in jouw regio en kies voor een geschikt bedrijf om niet te veel te betalen voor jouw opdracht. Deze offerte service is gratis en vrijblijvend.

Bekijk ook een van de volgende pagina's over asbest verwijdering:

Vind de beste vakman

Vergelijk offertes van asbestbedrijven