Stappenplan werkzaamheden

Het proces van het verwijderen van asbest begint vrijwel altijd met een asbestinventarisatie. Dit is een soort onderzoek, waarin een asbestbedrijf gaat kijken of er asbest in een gebouw aanwezig is.

In sommige gevallen is er wel asbest in een gebouw aanwezig, maar is het slimmer om het te laten zitten. Dit is het geval als de asbest zich niet kan mengen met de buitenlucht. Wel is het belangrijk om te controleren of het asbest, of het product dat asbest bevat niet beschadigd is. Als dit wel het geval is, is er namelijk de mogelijkheid dat het asbest alsnog is vrijgekomen.

Stel, je wilt als particulier asbest gaan verwijderen. Dit kun je absoluut niet zomaar even zelf doen. Je moet naar de gemeente gaan, om het proces correct te laten verlopen. Als je een mededeling onder voorschriften krijgt, gaat het om asbesthoudend materiaal dat niet beschadigd is. Als je ervoor kiest om het asbest zelf te saneren, zul je duidelijke instructies van jouw gemeente krijgen over hoe jij dit het beste kunt doen.

Sloopvergunnig

Je kunt dus ook een sloopvergunning van jouw gemeente krijgen. In dit geval mag jij het asbest niet zelf verwijderen. Je zult dit moeten overlaten aan een asbestverwijderingsbedrijf. Ook zou je met een rapport moeten kunnen aantonen waar het asbest in het gebouw zit. Particulieren zullen asbest nooit zelf mogen verwijderen. Zij zullen ten alle tijden een sloopvergunning moeten krijgen van hun gemeente.

Asbestsanering? Eerst offertes opvragen

Vergelijk de tarieven van asbestspecialisten in jouw regio en kies voor een geschikt bedrijf om niet te veel te betalen voor jouw opdracht. Deze offerte service is gratis en vrijblijvend.

Bekijk ook:

Vind de beste vakman

Vergelijk offertes van asbestbedrijven