Containment methode

Asbest verwijderen kan op verschillende manieren. De ene manier is meer gecontroleerd dan de andere. De containment methode is de meest gecontroleerde methode om asbest te saneren. Het enige nadeel aan deze methode is dat hij alleen in binnenruimtes kan worden gebruikt. Heb je bijvoorbeeld een oud dak of muurtje dat je asbestvrij wilt maken? Dan is de containment methode helaas geen optie.

De containment methode kan dus alleen gebruikt worden als het gaat om het verwijderen van asbest in een pand, of gebouw. Dit heeft met de werking van de methode te maken. Wat men doet bij de containment methode is namelijk zeer efficiƫnt. Eerst bepaalt een asbestspecialist waar de bron van asbest zich bevindt. Als dit gedaan is bouwt men een soort ruimte om de bron heen. Voor het bouwen van deze ruimte wordt altijd speciaal folie gebruikt.

Vervolgens houdt men de containment in onderdruk. Dit kan alleen met speciale apparatuur. Dit is dan ook de reden dat deze methode alleen door specialisten kan worden uitgevoerd.

Door de uitgevoerde onderdruk komen de asbestvezels langzaam maar zeker vrij. Deze vezels worden direct opgevangen door apparatuur.

Als de schoonmaakwerkzaamheden voltooid zijn, wordt het containment altijd uitgemeten door een ander lab. Dit lab opereert onafhankelijk. Hierna kan het containment op een verantwoorde manier worden vrijgegeven door een DTA-er. Als dit gebeurd is, is de containment methode voltooid en is de ruimte in kwestie officieel asbestvrij.

Asbestsanering? Eerst offertes opvragen

Vergelijk de tarieven van asbestspecialisten in jouw regio en kies voor een geschikt bedrijf om niet te veel te betalen voor jouw opdracht. Deze offerte service is gratis en vrijblijvend.

Bekijk ook een van de volgende pagina's over asbest verwijdering:

Vind de beste vakman

Vergelijk offertes van asbestbedrijven