Openlucht methode

Naast de containment methode en de glovebag methode bestaat er ook een openlucht methode om asbest te verwijderen. Deze methode is echter wel het minst efficiënte methode. Dit komt omdat deze methode lastig te controleren is. Eigenlijk is deze methode ook niet meer van deze tijd. Een voordeel aan deze methode is dat hij niet duur is. De reden hiervoor is dat de openlucht methode een heel simpel uitgangspunt heeft.

Mensen die de openlucht methode gebruiken om asbest te verwijderen hebben eigenlijk één doel. Dit doel is om ervoor te zorgen dat het asbesthoudende materiaal ten alle tijden niet wordt beschadigd. De reden hiervoor is eenvoudig: als asbesthoudend materiaal beschadigt, kan het asbest makkelijk vrijkomen, waardoor het in de lucht terecht komt. Eenmaal in de lucht aanwezig kunnen mensen de vezels inademen. Dit kan dodelijke ziektes tot gevolg hebben.

Mensen die de openlucht methode gebruiken proberen soms breukplaatsen in beschadigd asbesthoudend materiaal te herstellen. Dit proberen ze met behulp van speciale stoffen. Het doel van de openlucht methode is om ervoor te zorgen dat er zo min mogelijk vezels in de lucht terechtkomen. Toch wordt deze methode tegenwoordig als inefficiënt gezien.

Asbestsanering? Eerst offertes opvragen

Vergelijk de tarieven van asbestspecialisten in jouw regio en kies voor een geschikt bedrijf om niet te veel te betalen voor jouw opdracht. Deze offerte service is gratis en vrijblijvend.

Bekijk ook een van de volgende pagina's over asbest verwijdering:

Vind de beste vakman

Vergelijk offertes van asbestbedrijven