Glovebag methode

Ook de glovebag methode is een manier waarop men plekken vrij wil maken van asbest. Deze manier is beter te controleren dan de openlucht methode, maar minder goed te controleren dan de containment methode.

De glovebag methode kan uitsluitend worden uitgevoerd door mensen die hier ervaring mee hebben, of erin gespecialiseerd zijn. De methode gaat als volgt in werking: als eerst wordt de bron van het asbest afgesloten met een couveusezak. Dit is een speciale zak waarin asbest zonder gevaar vrij kan komen. Een specialist zorgt ervoor dat hij de asbestbron volledig schoonmaakt. Hij heeft tijdens dit karwei een speciaal pak aan. Dit pak beschermt hem tegen de asbestvezels die vrijkomen. Zo’n pak wordt ook wel een ‘maanpak’ genoemd.

Schoonmaken van asbest

Na het schoonmaken van de asbestbron worden alle vrijgekomen vezels in de zak opgenomen. De vezels kunnen hieruit niet ontsnappen. Ook wordt het afval dat ontstaat opgevangen in de zak. Hierna wordt de bron nog een keer extra schoongemaakt met een speciale asbeststofzuiger.

Het laatste deel van de glovebag methode bestaat uit de controle van de omgeving. Er wordt met behulp van een achtergrondmeting gecontroleerd of er nog asbestvezels in de lucht zitten.

Asbestsanering? Eerst offertes opvragen

Vergelijk de tarieven van asbestspecialisten in jouw regio en kies voor een geschikt bedrijf om niet te veel te betalen voor jouw opdracht. Deze offerte service is gratis en vrijblijvend.

Bekijk ook een van de volgende pagina's over asbest verwijdering:

Vind de beste vakman

Vergelijk offertes van asbestbedrijven