Couveuse methode

De couveuse methode is niks anders dan een andere benaming voor de glovebag methode. Beide methodes werken volgens dezelfde stappen. De couveuse methode is een goed te controleren methode om asbest te verwijderen.

De naam van de couveuse methode verraadt de werking van de methode al een beetje. Er wordt namelijk gewerkt met een couveusezak (of: glovebag).

Door middel van deze zak wordt de ruimte rondom de asbestbron afgesloten. Asbest kan zonder gevaren vrijkomen in deze zak, omdat de vezels hierin worden opgesloten.

Couveusezak

Vervolgens gaat een specialist de ruimte binnen, om de asbestbron schoon te maken met een speciale asbeststofzuiger. De specialist draagt hierbij een speciaal pak, zodat hij de vrijgekomen vezels niet in kan ademen. Afval dat ontstaat bij het schoonmaken van de bron van het asbest wordt net als de vrijgekomen vezels in de couveusezak opgevangen. Hierdoor kunnen beide geen schade aan de buitenwereld toebrengen.

Als dit allemaal gebeurd is, vindt er nog één laatste controle van de omgeving plaats. Dit gebeurt door het doen van een achtergrondmeting met speciaal apparatuur. In deze achtergrond meting wordt gecontroleerd of er nog asbestvezels in de zojuist schoongemaakte omgeving aanwezig zijn.

Asbestsanering? Eerst offertes opvragen

Vergelijk de tarieven van asbestspecialisten in jouw regio en kies voor een geschikt bedrijf om niet te veel te betalen voor jouw opdracht. Deze offerte service is gratis en vrijblijvend.

Bekijk ook deze pagina's:

Vind de beste vakman

Vergelijk offertes van asbestbedrijven