Asbest storten

Stel, je hebt net het dak van jouw schuur asbestvrij laten maken. Alles is helemaal goed gegaan, maar je zit nog wel met het afval. Dit afval kun je kwijt bij de milieustraat in de gemeente. Er zijn echter wel een paar dingen waar je van tevoren beter rekening mee kunt houden.

Het asbestafval

Ten eerste is de staat waarin het asbestafval verkeert van groot belang. Als het materiaal beschadigd is, mag je dit namelijk niet zelf afvoeren. In dit geval zul je een asbestbedrijf moeten inschakelen om je hierbij te helpen. Is het materiaal onaangetast? Dan kun je ervoor kiezen om het afval zelf naar de milieustraat te brengen, om geld te besparen. Aan het laten ophalen van asbestafval zijn namelijk vrijwel altijd extra kosten verbonden.

Asbest storten als particulier

Het storten van asbestafval als particulier is in de meeste gevallen ook niet gratis. Hoe hoog de kosten uitvallen, hangt af van de hoeveelheid afval, en ook speelt mee of je het afval zelf naar de milieustraat brengt, of dat je het laat ophalen.

Uiteraard zal het extra geld kosten als je voor de tweede optie kiest. Het is verstandig om voordat je gaat storten even op de afvalkalender van de gemeente te kijken. Hier kun je zien wat de stort je gaat kosten, zodat je niet voor onverwachte verassingen komt te staan.

Asbestafval verpakken

Voordat je je afval naar de stort brengt, is het belangrijk dat dit afval zorgvuldig verpakt is. Is het desbetreffende materiaal beschadigd? Dan mag je het niet eens zelf inpakken, in verband met de veiligheid. Je doet er dus goed aan om het materiaal heel te houden, zodat je het zelf kunt verpakken en vervoeren. Je zult merken dat je door dit te doen een behoorlijke stuiver kunt besparen. Ga echter wel zeer zorgvuldig te werk!

Kom meer te weten over de exacte kosten van asbestsanering. Vraag gratis offertes op.

Asbestsanering? Eerst offertes opvragen

Vergelijk de tarieven van asbestspecialisten in jouw regio en kies voor een geschikt bedrijf om niet te veel te betalen voor jouw opdracht. Deze offerte service is gratis en vrijblijvend.

Bekijk ook een van de volgende pagina's over asbest verwijdering:

Vind de beste vakman

Vergelijk offertes van asbestbedrijven